Срећан рођендан, Немања!

Бивши капитен Црвене звезде и Манчестер јунајтеда Немања Видић слави 38. рођендан.

Фудбал 21.10.2019 | 23:00
Срећан рођендан, Немања!
Некадашњи капитен репрезентације Србије недавно је проглашен за најбољег дефанзивца у историји Премијер лиге у избору "Скај Спортса".

Видић је у Твитер анкети у којој је учешћа узело преко 51.000 корисника, победио дефанзивца Ливерпула Вирџила ван Дајка, који је имао велике заслуге што су "црвени" у јуну шести пут постали клупски прваци Европе.

Видић је у дресу Манчестер јунајтеда играо од 2006. до 2014. године.

Алекс Фергусон га је у јануару 2006. довео из редова московског Спартака за седам милиона фунти и то се сматра једном од најбољих куповина великог менаџера у његових 26,5 година на "Олд Трафорду".

Видић је, осим што је био и капитен, освојио 15 трофеја са Јунајтедом, од чега пет титула Премијер лиге, једну Лигу шампиона и ФИФА светски клупски куп.

За клуб је убележио 491 наступ, а 2014. је прешао у редове Интера.

Немања је недавно поручио како се спрема за тренерску каријеру, а његов некадашњи клупски колега, Димитар Бербатов је недавнои у интервјуу за портал "Гоал" поручио како је било сјајно играти са њим.

"Увек су вам у тиму неопходни агресивни играчи. То су играчи који не размишљају хоће ли после дуела остати без једног зуба, којима су крв и блато на дресу нешто нормално. Када питате неког као што је Немања Видић, да ли си у реду, његов одговор је увек, ја сам ј...но супер! Цените вто што ради за вас. Он освоји лопту и да вам је, после тога креирате сопствену магију", рекао је Бербатов.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар