ЛЕ: Немања Матић не долази у Хумску!

Манчестер без Шоа, можда и Лингарда и младог штопера Туанзебеа, дилема је Погба. . .  Без Матића на Партизан: Играо је упркос проблему и одлучио да више не може! Менаџер Манчестер јунајтеда каже да здравствени билтен екипе постаје све бољи, али за многе фудбалере не зна прецизно када ће се поново наћи "у строју".

Фудбал 21.10.2019 | 19:24
ЛЕ: Немања Матић не долази у Хумску!
У "мору" повреда и повредица које муче фудбалере Манчестер јунајтеда, једно је, изгледа, извесно: Немања Матић неће бити у стању да наступи у мечу 3. кола Лиге Европе против Партизана, у четвртак од 18.55 часова.

Новинари су после ремија са Ливерпулом (1:1) детаљно испитали Олеа Гунара Солскјера о статусу повређених првотимаца, а о српском "везисти" је Норвежанин рекао следеће:

"Једно време је играо упркос проблему који га мучи, а онда је одлучио да више не може тако".

Последњи наступ Матић је забележио пре непуне три недеље, против АЗ Алкмара, док га у Премијер лиги није било на терену од 22. септембра и пораза од Вест Хема.

Наредна два меча преседео је на клупи, уследила је пауза у клупским такмичењима, да би у недељу потпуно изостао из екипе.

Најзвучније име у лекарској ординацији "црвених ђавола" свакако је Пол Погба, који је због повреде стопала пропустио шест од последњих осам утакмица у свим такмичењима. Француз је чак послат у Дубаи да се опоравља током двонедељног предаха због квалификација за ЕУРО 2020.

Солскјер је навео да ће Погба бити тестиран у понедељак и да ће онда бити јасније када би могао да заигра.

Џеси Лингард и Лук Шо су ван тима због повреда задње ложе, дефанзивац Аксел Туанзебе требало је да игра против Ливерпула, али се повредио током загревања, а једина тотално позитивна вест на овом пољу је брз опоравак Давида Де Хее.

Солскјер је најавио да ће шпански голман пропустити "Дерби северозапада", али је он за само два-три дана санирао повреду примицача и заузео своје место међу стативама.

С обзиром на то да Јунајтеду не "гори под ногама" у Лиги Европе, не би било изненађење да норвешки стратег "промеша карте" за утакмицу против Партизана, како би у недељу на гостовању Норичу могао да изведе најјачи састав.

Двадесетоструки првак Енглеске из девет кола Премијер лиге је освојио само 10 бодова и заузима 13. место у конкуренцији 20 екипа.

Живнула је бар мало свлачионица Манчестер јунајтеда. НИје искоришћена прилика да се победом у дербију ситуација окрене за 180 степени у користи Црвени ђавола, али с обзром да је изборен бод у судару са лидером Премијер лиге и јединим непораженим тимом досадашњег тока првенства, Оле Гунар Солскјер може да буде задовољан.

Једино што га пред пут у Београд, на мегдан Партизану, и даље мучи кадровска ситуација. Проблем више је настао у недељу по подне, јер је Аксел Туанзебе био планиран да игра, али је повредио кук током загревања, заменио га је Маркус Рухо и неизвесно је да ли ће млади штопер бити спреман за треће коло Лиге Европе.

„Не знам како му је“, слеже раменима Солскјер, који има проблема и у маневру. „Надам се да ћу ускоро моћи да рачунам на Џесија Лингарда, сигурно ће Антоно Марсијал играти све чешће, а што се тиче Пола Погбе биће подвргнут тестовима физичке спреме, па ћемо видети кад се враћа у тренажни процес. Што се тиче Лука Шоа, неће проћи много времена пре него што се и он врати на терен. Ситуација је све повољнија“.

Норвежанин дефинитивно неће моћи да рачуна на Немању Матића, који у недељном дербију са Ливерпулом није био ни у протоколу.

„Вукао је повреду неко време, одлучили смо да у том стању више не може да настави. Искрено, не знам колико га дуго неће бити на терену“, потврдио је Солскјер да српски репрезентативац, који је из истог разлога пропустио мечеве са Парагвајем и Литванијом, не долази у среду у Београд.

Голман Давид де Хеа је брзопотезно залечио повреду и бранио је против Ливерпула, међутим, остаје дилема да ли ће Шпанац међу стативе и против Партизана или ће шансу добити Аргентинац Серхио Ромеро.

Иначе, Манчестер, за разлику од других клубова, као што омогућава протокол УЕФА, неће тренирати дан пред утакмицу у Хумској, већ ће се само у вечерњим сатима Оле Гунар Солскјер обратити представницима медија.

ТАБЕЛА Л ГРУПЕ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Партизан 4, Манчестер јунајтед 4, Алкмар 2, Астана 0.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар