Вучић о "кукању" Звезде и Партизана...

И томе ко је "нечији љубимац". . .  Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће се ускоро објавити податке колико је држава давала новца фудбалским и кошаркашким клубовима.

Фудбал 20.10.2019 | 23:45
Вучић о "кукању" Звезде и Партизана...
Синиша Мали ускоро износи податке о новцу датом Звезди и Партизану! "Зато је потребно само да се изађе са податком колико смо ми пара дали, јер је то посао државе, а ви се свађајте колико год хоћете и албилије тражите за своје неуспехе на разне начине и не занима ме даље", поручио је Вучић.

Обећање ће бити испуњено!

После "вечитог" дербија одиграног крајем септембра, у ком су црно-бели славили 2:0, председник Србије Александар Вучић је најавио да ће саопштити податке о новцу који Звезда и Партизан добили од државе.

Гостујући ове недеље на ТВ Прва, Вучић је казао да ће министар финансија Синиша Мали сутра или прекосутра изнети податке које је председник обећао - колико је пара дато највећим српским клубовима -  Црвеној звезди и Партизану.

Он је за ТВ Прва нагласио да ће грађани онда моћи да виде колико је које јавно предузеће дало нова тим клубовима, и колико је пара држава потрошила и на једне и на друге.

Вучић је оценио да и поред тога они "само кукају".

"Не само да ће се видети шта је држава дала директно, већ и јавна предузећа, шта је дала Србија, а шта Београд, локалне самоуправе и да сви виде људи колико смо пара потрошили и на једне и на друге, а како и једни и други само кукају на државу када им тако одговара, пошто је увек најлакше алиби тражити у држаави и окривити је за нешто", навео је Вучић.

Председник Србије навео је да постоји свађа између паритзвановаца и зведаша, па се "једни сећају пенала који је за Звезду свиран против Инђије, а ови други поништеног гола Звезде против Партизана".

"Зато је потребно само да се изађе са податком колико смо ми пара дали, јер је то посао државе, а ви се свађајте колико год хоћете и албилије тражите за своје неуспехе на разне начине и не занима ме даље".

У међувремену се Партизан огласио после прве изјаве председника Србије и јавности објавио податке о добијеном новцу, где су приказали приходе и спонзора у период од 2014. до 2019. године, уз захвалност на помоћи и иницијативи да се прикажу тачне бројке.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар