Прва лига РС: Девета побједа Крупе заредом!

Лукићев "покер" за 27 минута! Сјајна Крупа сигурним кораком гази ка Премијер лиги БиХ. Млади нападач за 27 минута постигао четири гола, те преузео лидерску позицију на листи стријелаца.

Фудбал 19.10.2019 | 19:04
Прва лига РС: Девета побједа Крупе заредом!
Јово Лукић - Јединство 4:0!

Млади нападач Крупе за свега 27 минута постигао је чак четири поготка, који су екипи Зорана Марића била довољна за девети узастопни тријумф у Првој лиги РС.

Лукић се тако са девет погодака издвојио на челу листе стријелаца, а да га тренер Марић није из игре извукао већ на полувремену, та бројка могла је бити и већа.

Овако, остало је 4:0, па Крупа сигурним кораком наставља потјеру за освајањем шампионске титуле и пласманом, односно повратком у Премијер лигу БиХ.

И најближи пратилац Крупе, Рудар приједор, Славио је у 11. колу, али далеко теже од очекиваног. Побједу "рударима" осигурао је дефанзивац Немања Пекија 10 минута прије краја меча. Претходно су домаћи стекли предност преко Михајла Савановића у првом дијелу, да би на 1:1 успио да изједначи Филип Благојевић.

Иако су од 14. минута имали играча више (искључен голман домаћих Бориша Бодирога), фудбалери Алфа Модриче поражени су у Јањи 0:2. Подриње је тако наставило са сјајним партијама од доласка Мухамеда Јусуфовића на клупу.

Већ до паузе домаћи су стекли два гола предности, преко Владимира Молеровића и Драгана Дошле, те у наставку срчаном игром, упркос играчком дефициту, успјели да задрже вођство и остваре велики тријумф.

Једину гостујућу побједу остварила је Козара у Дервенти. Дејан Глишић и Драшко Лолић погађали су за "црвено-бијеле" из Градишке, док је једини погодак за Текстилац постигао Слађан Ступар.

Слободна у овом колу била је екипа бањалучког Жељезничара.

ПРВА ЛИГА РС - 11. КОЛО:

Крупа - Јединство 4:0 (4:0)
/Лукић 1, 14, 20, 27/

Рудар Приједор - Славија 2:1 (1:0)
/Савановић 28, Пекија 80 - Благојевић 63/

Текстилац - Козара 1:2 (1:2)
/Ступар 18 - Глишић 9, Лолић 66/

Подриње - Алфа Модрича 2:0 (2:0)
/Молеровић 21, Дошло 32/

Слободна екипа: Жељезничар

ТАБЕЛА: Крупа 28, Рудар Приједор 23, Козара 17, Подриње 12, Алфа Модрича 10, Славија 10, Жељезничар (-1) 8, Текстилац (-1) 8, Јединство 7.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар