ШПА: Барса ''трицом'' кроз Еибар!

Дмитровићу не иде с Месијем: Дао му и осми гол, "родио" се тандем МСГ! Ако је за неку утеху, има голмана који су пролазили много горе од њега. . .  Дмитровић залепио Месија, али не може голман сам против МСГ машине – Барса прва у Шпанији! На Ипуруи 3:0 за Каталонце.

Фудбал 19.10.2019 | 18:52
ШПА: Барса ''трицом'' кроз Еибар!
На први поглед "обична" викенд победа Барселоне у Примери, на други историјска!

Овог раног поподнева на "Ипуруи", против Еибара, видели смо да је први пут прорадио нападачки "трозубац" Лионел Меси, Луис Суарез и Антоан Гризман, пошто су се сва три фудбалера уписала у стрелце најавивши да су на путу да потпуно "кликну".

ЕИБАР - БАРСЕЛОНА 0:3 (0:1)

Немоћан је против њих био Марко Дмитровић, који је забележио и неколико добрих одбрана, међутим "платио је цех" одлуци да против Барселоне покушају да играју и држе високо задњу линију.

То је значило и да је потребна велика концентрација дефанзиваца, које није било, па је већ после "клизања" Де Блазиса, у ситуацију "један на један" истрчао је Гризман и шутем у ближи угао, који је закачио српски голман, довео свој тим у вођство...

Убрзо је и Меси био у прилици да увећа вођство, обишао је Дмитровића, али се чувар мреже добро снашао и бацио на лопту, међутим није било помоћи у 58. минуту.

Меси је после врло лепе акције на малом простору и додавања Гризмана имао лакши да задатак да дуплира вођство свог тима, да би сарадања "МСГ" трија у 66. минуту омогућила и трећи погодак. Гризман је "раздвојио" одбрану, Меси истрчао пред Дмитровића, а потом несебично додао и Суарезу.

Занимљиво је да је Меси постигао већ осми гол против Дмитровића на голу Еибара у претходних пет мечева, док се нису прославили ни остали голмани овог малог тима (укупно 16).

Редовне су муштерије и Суареза, који против Еибара има 10 голова. Гризман је сада на пет.

Марко Дмитровић је урадио све што је до њега, али саиграчи су га оставили да на Ипуруи глуми глиненог голуба, па је МСГ трио водио Барселону до комфорних 3:0 који су Каталонце уздигли до првог места на табели Примере, барем до вечерашњег гостовања мадридског Реала на Балеарима.

Антоан Гризман, Лионел Меси и Луис Суарез су били стрелци за Блауграну, која је према очекивањима све време диктирала ритам игре и било је само питање када ће пући зид пред Дмитровићевим голом. Уосталом, није он дуго ни одолевао, после дуге лопте Клемона Ленглеа и проклизавања Пабла Де Блазиса избио је Гризман сам на Дмитровића и гости су повели већ у 13. минуту.

Међутим, дуго нису успевали да докрајче ривала. Еибар се – није ни имао много избора – повукао у Дмитровићево наручје и чекао шансу да контром угрози ривала и врати се у живот. Само што му Барселона данас није дала ту шансу. Штавише, могла је да меч реши и раније, али је Дмитровић држао Баске у животу. У 31. минуту је и Меси имао један на један ситуацију са голманом српске репрезентације, али је Дмитровић добор антиципирао дриблинг Аргентинца, фантастично реаговао и скинуо му лопту са ноге.

Нажалост по домаће то је било довољно само за одлагање неминовног. Барселона је у другом полувремену само појачала притисак, а Еибарова одбрана то није могла да истрпи. У 58. минуту је Гризман фино одложио лопту до Месија за 2:0, да би се прва звезда Блаугране у 66. уписала и на листу асистената. Егзекутор је био Луис Суарез, могао је и да се ушета у гол, Дмитровић је био остављен на стрелишту.

Сад је лопта у Реаловом дворишту. Без Едена Азара и Данија Карвахала Краљевски клуб иде на Мајорку. Победа га враћа на чело табеле.

ПРИМЕРА, 9. КОЛО:

Еибар - Барселона 0:3 (0:1)
/Гризман 13, Меси 58, Суарез 67/

Атлетико - Валенсија 1:1 (1:0)
/Коста 36п - Парехо 82/

Хетафе - Леганес (18.30)
Мајорка - Реал Мадрид (21.00)

недеља

Алавес - Селта (12.00)
Реал Сосиједад - Бетис (14.00)
Еспањол - Виљареал (16.00)
Билбао - Ваљадолид (18.30)
Севиља - Леванте (21.00)

одиграно у петак

Гранада - Осасуна 1:0 (1:0)
/Дуарте 38/

ТАБЕЛА: Барселона 19, Реал Мадрид (-1) 18, Гранада17, Атлетико 16, Сосиједад (-1) 13, Севиља (-1) 13, Валенсија 13, Билбао (-1) 12, Виљареал (-1) 11, Леванте (-1) 11, Осасуна 10, Хетафе (-1) 10, Ваљадолид (-1) 10, Еибар 9, Селта (-1) 9, Бетис (-1) 9, Алавес (-1) 8, Мајорка (-1) 7, Еспањол (-1) 5, Леганес (-1) 2.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар