Одзвонило Малдинију и Бобану!

Росонери хоће тандем снова: Гвардиола - Овермарс! Питање је да ли је и реално, али. . .

Фудбал 21.10.2019 | 20:40
Одзвонило Малдинију и Бобану!
Откако је Масимилијано Алегри напустио Сан Сиро 2014. године чак деветорица тренера седела су на Милановој клупи. Историјски рекорд и никад гори резултати. Власници клуба из америчког инвестиционог фонда Елиот схватили су да је ђаво однео шалу. Од лета, спекулише се на Апенинима, Росонери ће поново инвестирати велики новац. Али сад прво у руководиоце.

Каталонски Мундо Депортиво данас доноси ексклузивну информацију да је Милан пикирао Пепа Гвардиолу за новог тренера! И приде Ајаксовог Марка Овермарса за спортског директора, пошто је сасвим јасно колико је он добар посао направио у Амстердаму.

Сад, колико је то реално велико је питање, али је сасвим извесно да је Паолу Малдинију и Звонимиру Бобану одзвонило. Много су причали пре но што су постављени на директорске функције, али су мало тога урадили кад су и добили моћ да нешто промене. А Милан већ предуго чека титуле. Последњих сезона није ни конкурентан. Последњи значајан трофеј освојен је још 2011. кад су Росонери били шампиони Серије А.

Силвио Берлускони је у међувремену отишао, отишли су и први страни власници из Кине, дошли су Американци, али помака нема. Прва лекција је научена, нису играчи први проблем, приоритетно је поставити на одговарајуће функције људе који би могли да их воде.

Зато Гвардиола и Овермарс. Пепов уговор у Манчестер Ситију истиче 2021. Ако буде желео да га одради до краја, а чини се да је такав план, можда ће се газде окренути као Милановој легенди Андреју Шевченку, који ради одличан посао са места селектора Украјине. Већ се квалификовао на предстојеће Европско првенство, таман би после тога могао да преузме Росонере.

Што се тиче Овермарса, ту је проблем што је он баш недавно продужио уговор са Ајаксом до 2024. А Ајакс тренутно изгледа као много озбиљнији клуб од Милана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар