Изградили кућу за сиромашног пјесника

Милош Ожег  (44), пољопривредни техничар без запослења из Лијевчанског села Кукуље, данас је доживио велику радост.   Умјесто старе дотрајале куће, добио је нови кров над главом, који је подигнут у акцији солидарности  за само двадесетак дана. Нова кућа располаже са  50 квадратних метара корисног простора, а до краја године биће усељива.

Република Српска 18.10.2019 | 20:23
Изградили кућу за сиромашног пјесника
Милош је, како каже, имао веома тешко дјетињство. Од малена је био суочен са болешћу, рано је остао без оба родитеља, али је упкос свим недаћама успио да 1995. године заврши Средњу пољопривредну школу у Бања Луци, али због неимаштине  није могао наставити даље школовање. Нажалост, није могао наћи  ни посао, па је живио од 130 марака социјалне помоћи, ситне производње пилића и поврћа и од помоћи добрих људи.

У изградњи нове куће највише је помогла фирма „Хидрокоп“.

„Када сам сазнао за Милошеве проблеме са којим сам ишао у основну школу, о томе сам упознао власника  дирме „Хидрокоп“ Радисава Бабића, који ми је одмах рекао да се отпочне изградња нове куће. Обезбједили смо сав градјевински материјал, од темеља до каплаје, а мјесна заједница Кукуље побринула се за мајстроре и ево кућа је под кровом“, са задовољством каже Данијел Дадо Пејаковић, који  ради у „Хидрокопу“.



Предсједник  МЗ Кукуље Радојица Видовић је био  главни координатор  ове хуманитарне акције. Први је помогао и анимирао друге  мјештане да помогну свом суградјанину.

„Поред фирме „Хидрокоп“, захвалио бих се и главном мајстору  Горану Илићу, који је упола цијене обавио градјевинске радове на кући у рекордном року. На овоме не можемо стати.  Директор лакташке Електродистрибуције  Горан Поповић је  већ донирао  материјал  за прву фазу инсталације, општина је финансирала лимарију, а Веселко Стојковић  из Лепенице  је преузео  опремање куће“, каже Радојица Видовић. Он додаје да је ово четврта куча која је саградјена акцијама солидарности у овом лијевчанбском селу.

Милош Ожег  није крио срећу  што  је добхио нову кућу и сигуран кров над главом. По природи је емотивна душа, па често пушта сузе радоснице. И у најтежим тренуцима  задржао је ведар дух и самопоуздање, а склон је и писању пјесама.

„Написао сам више од 180 пјесама, углавом, љубавне тематике. Планирам  издати прву збирку, а наду да ће до тога доћи улио ми је хуманиста Веселко Стојковић који је обећао  да ће финансирати њено штампање. Пресрећан сам због новог дома и захваљујем се свима који су ми помогли. Добро се добрим враћа и то желим свима“, каже Милош, који је  данас поводом покривања куће угостио своје добротворе.

(БН/С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гест

19.10.2019 11:16

Лијеп гест, да човјек не повјерује. Нека му је са срећом, да му помогну да се запосли и да га здравље служи.

ОДГОВОРИТЕ