ФС БиХ: Просинечки остаје селектор!

Водиће "змајеве" и у баражу! Роберт Просинечки водиће репрезентацију БИХ до краја квалификација, а потом и у баражу за одлазак на ЕУРО 2020. године.  Роби са девет живота: Просинечки остаје селектор БиХ! Ништа од очекиване смене.

Фудбал 18.10.2019 | 20:02
ФС БиХ: Просинечки остаје селектор!
Пораз од Грчке у Атини поново је разбуктао страсти у бх. фудбалу, поново су кренуле глассине да би селектор Роберт Просинечки, који је претходно дао па повукао оставку, могао отићи са клупе, али то се ипак неће десити.

Просинечки остаје селектор БИХ до краја квалификација за ЕУРО 2020 и водиће екипу у преосталим дуелима са Италијом и Лихтенштајном, а потом и у баражу са Сјеверном Ирском који је на распореду у марту сљедеће године, одлучио је Извршни одбор ФСБИХ на данашњој сједници.

Чланови ИО ФСБИХ утврдили су да је утакмица у Грчкој показала много слабости и проблема у екипи, поготово недостатак континуитета играња на високом нивоу двије утакмице у три дана, а онда и донијела сљедеће закључке:

“Селектор Роберт Просинечки треба припремити план за двије посљедње утакмице у квалификацијама, као и утакмицу баража који ће бити одигран у марту 2020. године.

За реализацију и извршење плана задужује се Одбор за посредовање и савјетовање ИО ФСБиХ и савјетник Звјездан Мисимовић. У провођењу ових активности, а за реализацију истих, задужује се Технички комитет ИО ФСБиХ. На сједници је дата пуна подршка члановима Одбора за посредовање и савјетовање, као и савјетнику Звјездану Мисимовићу за извршења задатка реализације плана припрема посљедних квалификационих сусрета у новембру, те за утакмице баража у марту 2020. године;

План селектора Просинечког ће бити достављен ИО ФСБиХ, заједно са документом о стручној процјени квалитетне реализације истог, са јасним и конкретним задатком како остварити жељени циљ, пласман на ЕУРО 2020”.

Једном је поднео оставку, па је повукао. Други пут су га отписали, унапред сменили, али је поново „преживео“! Роберт Просинечки, на крају, остаје селектор репрезентације Босне и Херцеговине, потврдио је Фудбалски савез из нашег комшилука.

А, по свим информацијама које су имали медији из Сарајева, Просинечки је требало да буде смењен. Претходних дана су се јављали бројни стручњаци који су га критиковали за пораз од Грчке (2:1) којим су шансе Змајева да се кроз квалификације пласирају на Европско првенство угашене.

Уз то, тврдило се да хрватски стручњак не долази на утакмице домаће лиге, што се доживљава као непоштовање шампионата БиХ. Као последица свега тога је чињеница да на списку позваних играча за последње окупљање није било ниједног фудбалера са домаће сцене.

Очекивало се да седница ФСБиХ буде само формалност, али су од њеног почетка стизали другачији тонови, по којима би Просинечки, ипак, требало да настави тамо где је стао. А, то је да сада кроз бараж Лиге нација, у којој ће Змајеви играти, одведе тим на првенство континента.

Просинечки је, иначе, у септембру поднео оставку на место селектора БиХ после пораза од Јерменије у Јеревану (4:2), али је после неколико дана променио одлуку и решио да остане.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар