Смјена директора предузећа у Источној Илиџи

Скупштина општине Источна Илиџа смијенила је данас вршиоце дужности директора јавног предузећа "Комил", Дома здравља "Источно Сарајево", те Аутобуске станице.

Република Српска 18.10.2019 | 17:50
Смјена директора предузећа у Источној Илиџи
На посебној сједници, којој нису присуствовали одборници опозиције, односно СДС-а и ПДП-а, као ни начелник општине Маринко Божовић из СДС-а, нова скупштинска већина, предвођена СНСД-ом, за вршиоца дужности директора Дома здравља именовала је Данка Васиљевића, док ће директори "Комила" и Аутобуске станице бити именовани накнадно.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је новинарима да одборници СДС-а и ПДП-а нису присуствовали посебној сједници СО јер је она нелегално заказана, односно јер није извршена законом прописана примопредаја дужности између старог предсједника Скупштине општине Радета Ћосовића и новог Зорана Трапаре.

Божовић је негирао наводе скупштинске већине да је Ћосовић однио скупштински печат кући, мимо службених просторија општине, наводећи да до примопредаје печат стоји у сефу у службеним просторијама.

Оцијенивши да су посебна сједница и одлуке донесене на њој нелегалне, начелник општине најавио је да ће због тога бити поднесене пријаве Министарству локалне управе и самоуправе, као и суду.

"Све скупа нарушава углед општине, а доводи у питање и реализацију одређених пројеката, а самим тим и одређених привредних активности на подручју Источне Илиџе", додао је Божовић.

Предсједник Скупштине општине Источна Илиџа Зоран Трапара изјавио је да начелник има право да изнесе своје мишљење, али да ће суд донијети коначну одлуку ко је у праву, подсјећајући да ни 15 дана од промјене скупштинске већине није извршена примопредаја између старог и новог руководства, за шта је оптужио бившег предсједника Скупштине Ћосовића и начелника Божовића.

"Према Министарству локалне управе и самоуправе Републике Српске, ја сам предсједник, а Владимир Ћосовић потпредсједник Скупштине општине", истакао је Трапара.

Он је навео да је примопредаја опструисана тако што је бивши предсједник Скупштине одбијао све позиве.

"Ступили смо у контакт са начелником Божовићем који нам је рекао да је Ћосовић на боловању. С обзиром на то да ми не знамо његов статус, морао је да остави печат мени, као ранијем потпредсједнику Скупштине јер по Закону о локалној управи и самоуправи, када предсједник није ту, мијења га потпредсједник", објаснио је Трапара.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Небојша Шешлија изјавио је да је на сцени представа одборника СДС-а и ПДП-а, који, са начелником општине на челу, опструишу рад нове скупштинске већине.

"Разрјешењем старог и избором новог предсједника Скупштине општине та одлука је ступила на снагу, али од тог тренутка почеле су опструкције", рекао је Шешлија и истакао да су данашњи наставак редовне и посебна сједница одржани у складу са законом.

Најављујући да ће бити затражено мишљење Министарства локалне управе и самоуправе, Шешлија је позвао Божовића да престане са опструкцијама и да се испоштују данас донесене одлуке.

Прије посебне сједнице, одржан је наставак сједнице, прекинуте 4. октобра, када је формирана нова скупштинска већина превођена СНСД-ом.

Са дневног реда наставка редовне сједнице скинуто је више тачака, међу којима извјештај о извршењу буџета општине Источна Илиџа за период од 1. јануара до 30. јуна ове године, те Нацрт ребаланса буџета за ову годину.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Узас

18.10.2019 16:56

Значи купиш једног посланика и цијелу општину окренеш наглавачке...И још ти неки полуписмени дођу да именују, распоређују, кроје судбину...Узас по Додиковом рецепту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

18.10.2019 18:00

Полуписмени, неелоквентни, необразовани, самозвани "предсједник" Скупштине је толико изгубљен да ни сам не зна у којој је странци од седам колико их је до сада промијенио! Седам, људи моји! Моја баба до данас није знала да толико странака има у РС! Трапара их све редом уновчио. Не дај Боже да је доктор наука, како са вечерњом школом "дере"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нана

18.10.2019 18:51

Свака ти цаст, одавно бољи коментар нисам процитала. Сто посто си у праву.Да није тузно, било би смијесно, ста се све десава.

Name

Зана

18.10.2019 21:03

Ово је највеца срамота да нам суди неки Трапара и Босиљциц катастрофа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шипа

19.10.2019 08:41

Живио Дарко Бабаљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена и милијана

19.10.2019 12:16

Ја недам печата то је моје, све је моје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

19.10.2019 13:40

Е мој Бабаљу на шта си спао.

Name

За Шиповца Драгана

23.10.2019 17:24

Убрзо ти стиже плава коверта.

Name

Сташа

20.10.2019 10:58

Даре је наш.

ОДГОВОРИТЕ