Пријем лијевом, "лажњак" и гол десном...

Дан кад је Гронинген упознао Милка! Прије тачно 30 година играли су Гронинген и Партизан…

Фудбал 18.10.2019 | 17:30
Пријем лијевом, "лажњак" и гол десном...
На данашњи дан прије три деценије Партизан и Гронинген играли су први меч 2. кола Купа купова. Утакмица у Холандији завршена је побједом домаћег састава 4:3, али су црно-бијели имали активан резултат пред реванш на ЈНА.

Мајсторски двомеч одиграо је Милко Ђуровски, стријелац два поготка у првој и једног у другој утакмици, у којој је "парни ваљак" пред 50.000 својих навијача побиједио 3:1 и пласирао се у четвртфинале некадашњег такмичења УЕФА.

Тешко је одлучити се који је од Милкових голова љепши, први у Гронингену или у Београду. Код оба је нападач Партизана показао велико фудбалско умијеће.

Ми смо се одлучили за први…

Тадашње десно крило Милорад "Муни" Бајовић дугом лоптом пронашао је Милка код "друге стативе", услиједио је спектакуларан пријем лијевом ногом, који је био довољан да избаци из тежишта директног чувара Ђуровског. Затим је услиједио "лажњак" и још један играч мање у одбрани Горнингена. Када се нашао "очи у очи" са голманом Патриком Лодевијксом – милиметарски прецизно погодио је простор између њега и ближе стативе.



Домаћин је водио 1:0, 2:1 и 4:2. Бајовић је успио да у 32. минуту анулира предност коју је зелено-бијелима донио Хени Мејер у 16. Тео Тен Кат је пет минута касније искористио смушеност и несигурност комплетне одбране Партизана, али је Ђуровски описаним поготком вратио резултатски егал у посљедњем минуту првог полувремена.

Џос Росиен је 48. главом закуцао лопту главом иза Фахрудина Омеровића, а Вин Коверманс погодио из окрета у 74. Сјајнан продор Горана Богдановића, послије чијег се шута лопта од голмана одбила у поље, искористио је опет Ђуровски у 83. минуту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар