Срео се са Зиданом!

Док Манчестер чека Ливерпул, Погба спрема одлазак? Француски везиста се сусрео са тренером Реал Мадрида који га је летос желео у свом тиму.  Французи подгрејали приче о транфсеру. . .

Фудбал 19.10.2019 | 23:04
Срео се са Зиданом!
Нова трансфер сага је на помолу! Или бар њен наставак. Пол Погба је био мета Реал Мадрида протеклог лета, а сада су сумње да ће Француз отићи пут Шпаније поново "подгрејане".

Иако су британски медији познати по стварању прича "ни из чега", овога пута имају разлога за причу. Наиме, Погба и Зинедин Зидан сусрели су се у Дубаију, а том приликом су били и фотографисани!

Како открива "Дејли мирор", Погба се састао са тренером Реал Мадрида само неколико дана пре једног од кључних мечева Манчестер јунајтеда наредног викенда, јер се у недељу састају против Ливерпула.

Погба је већ неко време ван терена, након што је повредио ножни палац и није у конкуренцији за тај меч, а сви љубитељи трансфер гласина биће одушевљени овом информацијом о његовом сусрету са легендом светског фудбала.

Никаквих нових конкретних информација о преласку Погбе у Реал Мадрид нема, али је ова фотографија довољан разлог многима да нагађају да је једна од тема разговора био и одлазак везисте у престоницу Шпаније.

Он је прошлог лета изјавио да је можда време за нове изазове, његов контроверзни агент Мино Рајола је јасно и гласно рекао да Погба жели да иде, док се из шпанских медија блиских Реалу могло чути да је освајач Мундијала у Русији велика жеља Зидана лично.

Стручњак очигледно није успео да убеди Флорентина Переза да велику своту новца потроши баш на Погбу, али уколико се катастрофални резултати Јунајтеда наставе, тешко би било за очекивати он остане на Олд Трафорду још дуго.

Нису се срели у Мадриду како би они то желели, али јесу у Дубаију и опет су запалили фудбалску јавност у Шпанији и Енглеској. Зинедин Зидан и Пол Погба су ’ухваћени’ како разговарају што је само подгрејало приче сарадњи у Реал Мадриду.  

Иако би сусрет могао да се назове случајним, изгледа да није био баш тако случајан. Зидан је у Дубаију био гост на једном семинару, док се Погба тамо опоравља  од повреде. Шпански медији пишу да је Зидан знао да Погбин боравак у Дубаију и да је зато радо прихватио одлазак на семинар како би се срео са младим земљаком.

Њих двојица су летос покушали да изгурају причу о трансферу, али у Реалу и Манчестер Јунајтеду није било толико воље да се прича реализује. Зидана је приликом повратка у Мадрид добио обећање од Флорентина Переза да ће учинити све да му доведе Погбу. То је био један од Зиданових услова. Прошлог лета су Погба и његов агент Мино Рајола у неколико наврата истицали да је време за одлазак из Манчестер Јунајтеда, али на Олд Трафорду нису желели ни да чују. Тачније, јесу али за 170.000.000 евра. Реалу није падало на памет да плати толики новац и цела прича је одложена за неки други пут...

Погба је и даље блиндиран уговором са Јунајтедом који траје до 2021. године, а клуб има опцију да га продужи за још годину дана што ће и учинити. Међутим, ситуација наредног лета ће више ићи у корист Погбе. Чак и када продужи уговор Погби до 2022. године, Јунајтед ће морати да размишља већ следећег лета шта му је чинити са француским везистом. Случајеви Азара и Ериксена су им добра опомена шта се деси када Реал некоме „уђе у главу“. Зато ће следеће лето бити последња шанса за Јунајтед да заради велики новац на Погби.

Ако енгелски клуб дозволи да Француз дође на годину дана до истека уговора, онда се неће много питати и мораће да узме оно што му се нуди. Ипшак, и Зидан се нада да тога неће доћи и да ће Погба већ наредног лета стићи као као велико појачање у Реала. Наравно, под условом да Зидан тада буде и даље тренер Реала. Зизу је одавно пројектовао Погбу као Модрићеву замену у Мадриду и нада се да ће Флорентино Перез испунити обећање.

Погба је тренутно у Дубаију где ради на свом опоравку у топлој клими, док је Зидан у УАЕ стигао због гостовања на конференцији о вештачкој конференцији у спорту.

Где има дима...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Миррор

Коментари / 0

Оставите коментар