Томић бодри играче послије Макабија...

Честитам јер су се борили до краја! Упркос поразу у Тел Авиву, Милан Томић био је задовољан упорношћу својих играча који су се издигли после лошег првог полувремена и у наставку су меч учинили драматичним.  Томић: Било је тешко без Гиста и Фајеа.  Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић честитао је својим играчима упркос поразу у Тел Авиву.

Кошарка 18.10.2019 | 10:13
Томић бодри играче послије Макабија...
Макаби је савладао Звезду у трећем колу Евролиге резултатом 84:69, после продужетка.

Звезда је имала проблем на центарским позицијама у завршници, с обзиром да се повредио Џејмс Гист, а да је Мо Фаје искључен због пет личних грешака.

Томић је истакао тај проблем као један од кључних, али и ужасан старт утакмице црвено-белих.

"На почетку утакмице нисмо одиграли добро, дозволили смо Макабију много контранапада. Ипак, у наставку смо поставили добру позициону одбрану, почели смо да убацујемо и вратили се резултатски у утакмицу. На крају смо имали и тај отворен шут за три поена који би нам донео победу, док је у продужетку било тешко реаговати без Гиста који је био повређен, и Фајеа који је изашао из игре због пет личних грешака", изјавио је Томић и потом додао:

"Морам да честитам мојим момцима што су се борили до самог краја и што су дошли у позицију да добију ову утакмицу".

Звезда наредног четвртка у дворани "Александар Николић" дочекује Барселону у мечу четвртог кола Евролиге.



Бизарна утакмица за кошаркаше Црвене звезде мтс у Евролиги!

Гостујући у Макабији меч су "отворили" очајно и упркос томе солидно су се држали у игри, а онда направили праву драму пред ватреном израелском публиком. Црвена звезда је стигла Макаби, имала шут за победу, али је потом поново пала у продужетку и испустила "Понос Израела".

Макаби је за пет минута постигао више поена него и у једној од претходне три деонице (17) и на крају остварио убедљиву победу (84:69).

"Честитке Макабију на победи. На почетку утакмице нисмо одиграли добро,дозволили смо Макабију доста контранапада. Ипак, у наставку смо поставили добру позициону одбрану, почели смо да убацујемо И вратили се резултатски у утакмицу", казао је тренер црвено-белих Милан Томић који очигледно није био много забринут, желећи да свом тиму пружи подршку после оваквог пораза.

"На крају смо имали и отворен шут за три поена који би нам донео победу, док је у продужетку било тешко реаговати без Гиста који је био повређен и Фајеа који је изашао из игре због пет личних".

У последњој реченици на конференцији за медије искористио је шансу да се обрати њима.

"Морам да честитам мојим момцима што су се борили до самог краја, И што су дошли у позицију да добију ову утакмицу", закључио је Милан Томић.

Звезда после три кола Евролиге има скор 1-2, док јој за викенд следи меч АБА Лиге против Крке.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар