Бивши капитен Јунајтеда о мечевима на "Енфилду"...

Навикавао сам се годинама! Гери Невил дао је предност атмосфери на стадиону Ливерпула, у односу на његов "Олд Трафорд", када су у питању дерби сусрети два клуба.

Фудбал 19.10.2019 | 16:14
Бивши капитен Јунајтеда о мечевима на "Енфилду"...
Гери Невил провео је целу каријеру у Манчестер јунајтеду, укључујући део јуниорског стажа. Самим тим спада у ред "црвених ђавола" са највише одиграних "Дербија северозапада" против Ливерпула, чија нова епизода следи у недељу од 17.30 часова.

У Невиловим играчким данима је Јунајтед био доминантан и то је сигурно допринело да дерби мечеви постану много важнији навијачима Ливерпула, који су желели да макар том једном победом "загорчају живот" ривалском клубу.

"Када год гледам утакмицу Ливерпул - Јунајтед, помислим како је на 'Енфилду' увек много ватреније и емотивније него на 'Олд Трафорду'. Атмосфера, емоције, читав доживљај меча... Мени су биле потребне године да се навикнем да играм тамо. Године", рекао је Невил у емисији "Скај спортса", чији је стручни консултант.

Ливерпул на титулу првака Енглеске чека још од 1990. године, када Премијер лига још није ни била основана, већ се домаће првенство звало "Прва дивизија".

Тада је однос у освојеним титулама био 18:7 у корист "редса", а сада је 18:20!

Јунајтед је од 1967. чекао на титулу 26 година, да би под вођством Алекса Фергусона тријумфовао чак 13 пута за 21 годину!

Многим навијачима Манчестер јунајтеда постало је непојмљиво да Ливерпул може да буде најбољи, али тим Јиргена Клопа са максимална 24 бода из првих осам кола најављује да ове сезоне има квалитет да искористи малу кризу Манчестер ситија.

Управо Невил пред почетак сезоне је прогнозирао да ће Јунајтед освојити следећу титулу пре него што то уради ривал са Мерсисајда!

"Сви велики клубови су у последњих 25-30 година имали периоде када су 'промашивали' појачања, како играчка, тако и тренерска. Јунајтед ће у једном тренутку опет успоставити прави систем, ангажовати праве људе и правог менаџера - надам се да је то Оле (Гунар Солскјер) - и поново почети да побеђује. Гарантујем вам да ће Манчестер јунајтед поново освајати трофеје. Не желим да мислите како не поштујем Ливерпул, али верујем да ће Јунајтед пре њега освојити Премијер лигу".

Ако Солскјерови пулени, који у лиги имају скор 2-3-3 и заостају за лидером чак 15 бодова, у недељу на "Олд Трафорду" не успеју да победе, или бар ремизирају, Невилова прогноза биће још корак даље од реализације.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар