Србија у врху, пад Хрватске!

Ко има највише фудбалера у "петици"? На најновијој листи "малих" земаља са највише представника у лигама петице Србија је назадовала за једно место.

Фудбал 17.10.2019 | 21:18
Србија у врху, пад Хрватске!
У овом пласману нема фудбалера из држава лига петице, већ се ради искључиво ради о оним мањим фудбалским силама попут Аустрије, Данске, Пољске, Србије...

За Хрватску се не може рећи да је "мања фудбалска сила", с обзиром да су вицешампиони света, али су на клупском нивоу у рангу поменутих земаља.

У претходном истраживању Србија се налазила на првом месту са 38 фудбалера у Премијер лиги, Серији А, ЛаЛиги, Лиги 1, Бундеслиги, док је на друга позиција припала Хрватској, а трећа Аустрији.

Летњи прелазни рок одавно је завршен и уследила је нова листа од стране Твитер профила "Еаст Станд", који је објавио и претходне пласмане.

Овога пута на челу се налази Аустрија са 37 фудбалера, док је наша земља на другој позицији са 36 – два играју у Премијер лиги, по седам у Бундеслиги и Лиги 1, осам наступа у шпанском шампионату, док убедљиво највише имамо у Италији – 12.

Треба напоменути да Аустрија има 31 фудбалера у Бундеслиги, а ниједног у ЛаЛиги, што је и очекивано с обзиром на говорно подручје. Исто тако Ирци имају укупно 18 фудбалера и сви наступају у Премијер лиги, а слично је и за Шкоте и Велшане.

Хрватска је пала за два места и сада се налази на четвртом месту са 28 фудбалера у лигама петице. Испред њих налазе се Данци са 30 и поменути Аустријанци са 37.



Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Де

18.10.2019 11:40

ово посаљите ФсС и Тумби. Нека бирају по вриједности новаца играца. Стављају смоте, који без лопте не знају да трце и убрзају игру, а камоли са лоптом.

ОДГОВОРИТЕ