Просинечком није јасно ни послије Атине...

Да не живимо стално у илузији. . . Селектор репрезентације Босне и Херцеговине нема одговор на питања о лошој игри и лошем резултату.

Фудбал 17.10.2019 | 09:54
Просинечком није јасно ни послије Атине...
Осим у случају заиста великог изненађења, Босна и Херцеговина мораће да тражи свој пут ка Европском првенству кроз плеј-оф, изборен у Лиги нација.

После лоше игре и пораза екипе Роберта Просинечког у Атини 1:2, сада ће јој за директан пласман на ЕУРО бити потребно да победи Италију код куће и Лихтенштајн у гостима, а да се уз то нада да ће и Финска освојити само бод у дуелима против Лихтенштајнта код куће (!) и Грчке у гостима.

Није потребно наглашавати да су шансе за то скоро па равне нули, а Просинечки после утакмице у Атини каже да се забринут вратио са тог гостовања.

"У два-три дана не можемо да поновимо наступ из одличне утакмице. Реално, Грчка је била много боља, нисмо могли да им парирамо ни у једном смислу. Колико год да радимо анализе, тешко ми је да кажем шта је разлог да изгледаш јако добро, а онда катастрофално. Требало би да сазнамо који су разлози зашто не можемо да у кратком периоду поновимо две добре утакмице", рекао је хрватски стручњак.

Упитан за планове за будућност, Просинечки каже да ће тек видети шта и како.

"Урадићемо анализу, разговараћу са председником (Елведином Бегићем) и видећемо шта ће даље бити. БиХ сигурно има квалитет, али јуче се показало да након сјајне утакмице против Финске, и то без важних играча, нисмо могли да будемо ни близу Грцима. Који је разлог, да ли што играмо на страни... Не знам, врло ми је тешко да кажем".

У преостала два меча, Просинечки би могао да провери играче на које ће рачунати у баражу. Међутим, још не зна ни да ли ће то да уради.

"БиХ је изборила пласман у бараж, видећемо који ће бити противници. У квалификацијама нас чекају две утакмице, једна велика против Италије која није изгубила ни бод и онда Лихтенштајн. Тако да ћемо видети шта ће донети време".

Он не доводи у питање жељу својих изабраника, а не жели да прича о томе да ли има њихову подршку.

"За играче не могу да кажем да нису хтели, него да нису могли. Грци су били бржи, бољи од нас и то би требало признати. Не би требало да стално живимо у некој илузији. Ова утакмица је показала да су Грци били бољи од нас, тако да то нема везе с тим да ли имам подршку играча или не. Једноставно, не знам који је разлог за онако лошу игру".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар