Икарди о повратку у Интер...

Видећемо на лето, Лукаку ради добар посао. . .  Бивши капитен Неразура о прошлом и новом клубу, Белгијанцу и ривалству с Единсоном Каванијем. . .

Фудбал 17.10.2019 | 18:08
Икарди о повратку у Интер...
Однос Маура Икардија и Интера одавно је негде између љубави и мржње. Мало се воле, мало се препиру кроз медијске оквире. Сада, када су се страсти смириле, Икарди о клубу где је достигао звање капитена говори у помирљивом тону.

Аргентинац сада води потпуно нови живот у Паризу, где се добро уклопио и бележи сасвим коректне партије у дресу ПСЖ. Ипак, Маурито признаје да после свега што му се десило у Интеру у седмицама пре великог трансфера није очекивао да ће имати леп дочек на Парку принчева...

“Искрено, нисам веровао да ће ме навијачи дочекати у лепом тону“, признао је Икарди у разговору за Газету дело Спорт и наставио:

“Али, погрешио сам. Дочекали су ме сјајно, још од првог тренинга су ме прихватили као свог. Имао сам срећу да сам брзо ушао у први тим и играо против мадридског Реала. Имао сам после мало проблема с повредом, али сада сам добро. Нисам био на 100 одсто форме када сам дошао у Париз и то ме је кочило“.

Упитан да говори о разликама између Интера и Пари Сен Жермена, Икарди се првенствено осврће на једну битну чињеницу...

“Другачије је, али не могу сада да правим тако велике паралеле јер раније нисам играо у тако великим клубовима“.

Свиђа му се како изгледа нови Интер под руководством Антонија Контеа.

“Интер има одличног тренера у Контеу и види се жеља да се освоји све што се може освојити, да и играчи желе да направе велики резултат. На њима је да раде јако и покушају да што пре смање јаз са Јувентусом, који је и даље на врху лествице“.

Помало изненађујуће, Икарди је стао у одбрану Ромелуа Лукакуа, који се у последње време налази на мети критичара због нешто слабијих издања...

“Не видим да пролази кроз тежак период. Лукаку је заиста сјајна инвестиција за клуб и ужива огромну подршку Контеа. Сада мора само да одговори изазову и потврди квалитет. Никоме то није лако када дође у Италију. Серија А је најдефанзивнија лига у Европи, само му је потребно мало времена да се уклопи“.

Икарди ову сезону игра као позајмљен играч Интера, па остаје теорија да би наредног лета могао да се врати у Милано...

“Ове године сам играч ПСЖ и желим да пружим оно најбоље у дресу новог клуба. На крају првенства, тамо у мају и јуну, видећемо шта ће бити. Још је прерано да говоримо о било чему“.

Признаје да би му било занимљиво да се ПСЖ и Интер сретну у нокаут фази Лиге шампиона, али да би се и тада максимално понашао као професионалац. Како било, Милано остаје његов дом...

“Имам кућу близу Сан Сира, сада градим још једну јер Милано је мој град и тамо желим да живим када завршим каријеру“, каже Аргентинац.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар