Грујић отворено о Ливерпулу...

Остао сам због Клопа, желим шансу! Фудбалер актуелног шампиона Европе наставља да напредује у Херти из Берлина и мисли о повратку на Енфилд.

Фудбал 17.10.2019 | 09:16
Грујић отворено о Ливерпулу...
Марко Грујић је већ другу сезону на позајмици у бундеслигашу из Берлина, али и даље све своје циљеве усмерава ка Мерсисајду.

У разговору за "Ливерпул Ехо", српски фудбалер је говорио о својој садашњости и будућности, односу са Јиргеном Клопом и играчима Ливерпула, као и мотивацијама које га гурају напред. Он наводи да зна шта му је потребно да би могао да буде првотимац Ливерпула.

"Није лако постати део Ливерпуловог тима. Могу да се видим у црвеном дресу, али морам да будем искуснији пре него што га поново обучем. Желим да побољшам своју физичку спрему и да подигнем концентрацију на виши ниво. Хоћу да будем спреман за Ливерпул како бих имао шансу да уђем у тим“, рекао је Грујић.

Протеклог лета се на кратко вратио у Ливерпул, а осим Херте, имао је понуде неколицине других клубова.

Поједини, попут Ајнтрахта из Франкфурта и Брајтона желели су да покушају и доведу га као њиховог играча, док је Аталанта била спремна да му понуди позајмицу. Ипак, Грујић је и даље играч Ливерпула, а разлог за то је Јирген Клоп.

Грујић ове сезоне није пропустио ниједан минут акције у Бундеслиги, а постигао је и два поготка. Био је стрелац против Бајерна у Минхену и на гостовању Мајнцу.

"Рекао ми је да би останак у Херти за мене био велика прилика да напредујем. Бундеслига је међу најјачим лигама на свету, а Херта је велики клуб. За мене је важно да играм редовно и Клоп ми је рекао да се борим за своје место у тиму", напомиње Грујић и открива:

"Клоп и ја се редовно дописујемо. У блиском сам контакту са Ливепуловим менаџером за позајмљене играче (Џулијан Ворд, прим. аут), он гледа сваку утакмицу у којој играм, а после се дописујемо. Врло сам близак и са Дејаном Ловреном и Робертом Фирмином, мада су сви играчи Ливерпула сјајни."

Бивши фудбалер Црвене звезде истиче да би волео да је тренутно део Клоповог тима, али и да му је у Берлину лепо.

"Некада ми недостаје Ливерпул, наравно, то је један од највећих тимова на свету, али за мој развој је сада важније да играм редовно. Херта је посебан клуб и представља главни град Немачке. Биће то добро искуство, да кажем да сам играо за Херту једног дана када се повучем. Надам се да ове сезоне можемо да остваримо велике ствари и да стигнемо до шестог места у Бундеслиги. Најважније ми је да останем здрав и да одиграм што је више могуће утакмица."

Ван терена, слободно време му је често блиско повезано са фудбалом.

"Када нема тренинга на терену, вежбам у теретани. То је то. Велики сам обожавалац фудбала и не могу да живим без њега. Чак и на слободан дан гледам друге лиге и друге тимове, имам пријатеље широм света који играју за различите клубове. Важно ми је да останем у контакту с њима", закључио је Грујић за "Ливерпул Ехо".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар