ЕК: Партизан једном ногом у ТОП 16!

Црно-бели за сада убедљиво држе прву позицију у групи Еврокупа са три победе из три утакмице.

Кошарка 16.10.2019 | 22:15
ЕК: Партизан једном ногом у ТОП 16!
Лавовски посао! То је Партизан одрадио до сада у Еврокупу. Није му било лако, али је прво тукао Венецију у гостима три разлике, потом преокренуо меч против Тофаша у Београду, и на крају је синоћ срушио и Тофаш у гостима за великих 3-0 на старту овог такмичења. Са овом победом Партизан је одшкринуо врата ТОП 16 фазе и можемо да кажемо да једном ногом тамо, мада наравно посао није још завршен.

С обзиром да је сезона тек почела, после освајања АБА Суперкупа, та вест може заиста много да радује све присталице Парног ваљка. Са још две додатне победе из седам наредних утакмица Партизан би практично обезбедио пролазак у ТОП 16 фазу, мада из ове перспективе заиста делује да за то неће бити проблема. Па чак да Партизан може даље и са прве или друге позиције. Што би му опет донело лакше противнике у наредној рунди. О том - потом.

Са ове три победе које има у џепу самоуверено за сада црно-бели држе прву позицију, а чини се да им и остали резултати иду на руку.

Партизан има три победе до сада и на првој је позицији. Тофаш, Венеција и Ритас имају по два пораза и победу, а са таквим скором ће им се прикључити поражени из дуела Локомотиве и Лиможа који се игра вечерас од 18 часова и 30 минута. А победник из тог дуела ће једини поред Партизана имати позитиван скор и то 2-1.

Партизан је за сада најближи проласку даље, чак и првом месту у групи, али немојмо заборавити да има још да се игра, а да црно-бели нису нешто посебно блистали на ове три утакмице у европском такмичењу, иако су их све три добили и тиме показали добар менталитет и разноврсност у игри.

Не треба уопште истицати колико је битно што су изабраници Андрее Тринкијерија добили две утакмице у гостима - и то против првака Италије и Ритаса у Вилњусу. То је све само не лак посао.

Да погледамо како је то изгледало прошле сезоне, односно са колико су победа на конту екипе пролазиле у ТОП 16 фазу Еврокупа?

У две групе је четвртопласирани тим имао четири победе, а у две групе по пет победа. Конкретно, Партизан је прошле сезоне играо у групи са Валенсијом, Асвелом, Зенитом, Турк Телекомом и Трентом и прошао је из групе и то са трећег места са четири победе.

Тада су и Партизан и Зенит имали по четири победе и оба тима су прошла даље, док је Турк Телеком у том кругу елиминисан. Дакле, са четири победе се прошле године, у случају Партизана, могло чак и до треће позиције у групи.

Ипак, у две групе је било потребно да имате најмање пет победа да бисте прошли даље. Занимљиво је и да је у сезони пре тога у све четири групе било потребно имати најмање по пет победа како би се прошло даље. Дакле, са четири победе у групи се испадало.

Чини се да Партизан има све у својим рукама и да ће имати сасвим довољно шанси да се избори за пролазак у ТОП 16. Посебно с обзиром на чињеницу да има још четири утакмице на свом паркету. Мада, колико видимо, ни гостовања му не иду лоше...

Сви су предуслови ту да Партизан има одличну сезону у Еврокупу. Сам пролазак у ТОП 16 фазу би већ био јако добар корак.

Ево и како изгледа распоред Партизана до краја групне фазе:

22. октобар: Партизан - Локомотива
30. октобар: Лимож - Партизан
5. новембар: Партизан - Венеција
13. новембар: Тофаш - Партизан
20. новембар: Партизан - Ритас
11. децембар: Локомотива - Партизан
17. децембар: Партизан - Лимож

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар