ЕП до 21: Први пораз "змајића" - Нијемцима три бода у Зеници!

Млада њемачка репрезентација оправдала улогу фаворита и тријумфовала у Зеници резултатом 0:2 у утакмици трећег кола квалификација за пласман на ЕУРО 2021

Фудбал 15.10.2019 | 20:38
ЕП до 21: Први пораз "змајића" - Нијемцима три бода у Зеници!
Млада репрезентација Босне и Херцеговине поражена је вечерас на стадиону ''Билино поље'' од Њемачке резултатом 0:2 у утакмици трећег кола квалификација за ЕУРО 2021, које се одржава у Мађарској и Словенији.

Вечерашњи неуспјех први је Мариновићевог тима, који је у прва два меча савладао Молдавију (4:0) и ремизирао са Белгијом (0:0).

Тим који као тренер предводи прослављени голгетер Њемачке Штефан Кунц диктирао је темпо током већег дијела меча, те контролисао посјед лопте, "плетући" мало по мало мрежу око гола Владана Ковачевића, који је, с обзиром на такву игру младих Нијемаца, капитулирао у 29. минуту, када је матирао дефанзивац Падеборна Лука Килијан.

БИХ - ЊЕМАЧКА 0:2 (0:1)
/Килијан 29, Нмеча 79/

Међутим, Ковачевић је у посљедњем минуту првог полувремена спасио свој тим и већег минуса, одбранивши ударац Вердеровог Јоханеса Егештајна.

Са друге стране, изабраници некадашњег тренера бањалучког Борца Винка Мариновића осмјелили су се, након примљеног гола у неколико наврата, да крену ка голу Маркуса Шуберта, али је изостала концентрација (или боље рећи завршни пас) у кључним тренуцима.

Најближе поготку, Мариновићев тим био је у 78. минуту, када се Зинедин Мустеданагић на лијевој страни намјестио на ударац, али потом послао лопту тик поред лијеве стативе гостујућег гола.

Већ у наредном нападу, њемачки државни тим удвостручио је предност - центрирао је Мергим Бериша, који је у игру ушао само два минута раније, и пронашао на правом мјесту Лукаса Нмечу, којег је Кунц послао на терен већ од почетка другог полувремена.

Наредну квалификациону утакмицу ''змајићи'' ће одиграти 19. новембра на гостовању Велсу.

Иначе, на континенталној смотри 2021. године наступиће девет побједника квалификационих група и најбоља другопласирана екипа, док ће преосталих осам тимова који заузму друго мјесто наступити у баражу.

Сигурним учешћем на турниру могу да се похвале Мађарска и Словенија – домаћини такмичења.

БиХ - Њемачка 0:2
/Килијан 29, Нмеча 79/

БиХ: Ковачевић, Шабановић, Шербечић, Миличевић, Мустеданагић, Даниловић, Демировић, Чавар, Хаџић, Мујакић, Бојо.

Њемачка: Шуберт, Шлотербек, Хандверкер, Сера, Озкан, Килијан, Хек, Фајн, Јанелт, Баку, Егештајн.

ТАБЕЛА: Њемачка 6, БиХ 4, Молдавија 3, Велс 3, Белгија 1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар