Атлетико шаље Шапоњића на позајмицу!

Србин неће добити шансу код Симеонеа! "Чоло" јавио клубовима - Шапоњић може да иде! Атлетико Мадрид је спреман да младог српског нападача позајми већ ове зиме. . .

Фудбал 16.10.2019 | 13:42
Атлетико шаље Шапоњића на позајмицу!
Долазак младог српског нападача Ивана Шапоњића из Бенфике "Б" у први тим Атлетико Мадрида био је један од најшокантнијих трансфера овог лета...

Добијао је бивши играч Партизана шансу на појединим припремним утакмица, успео да постигне и погодак против Нумансије, али је конкуренција код "јорганџија" ипак преопасна да би могао да се пробије до места стартера у тиму који се бори за титулу у Шпанији.

Стога - логично решење!

Како преноси "АС", Дијего Симеоне и Атлетико Мадрид обавестили су Ивана Шапоњића да ће током зиме моћи да промени средину. Послаће га на позајмицу како би играо више.

За сада се нису појавила имена клубова која би могла да доведу Шапоњића, али не би било изненађење да то буде неки клуб у другој лиги Шпаније, као што је рецимо Урош Рачић претходне године играо за Тенерифе, док је вероватна опција и повратак у Португал...

Трансфер Ивана Шапоњића у Аелтико Мадрид прошлог лета је био изненађење за многе. Српски нападач није играо у Бенфики, био је члан Б тима, а онда је прилично одјекнула вест да га је купио Атлетико Мадрид.

Мадриђани су платили 500.000 евра за довођење Шапоњића, а шпански медији су писали да је трансфер договорен када је Јан Облак продужавао уговор са Ателтиком јер оба фудбалера имају истог агента.

Шапоњић је задужио опрему Јорганџија, прошао припреме, али није добио шансу у жестокој конкуренцији код Дијега Симеонеа поред класичних нападача Дијега Косте и Алвара Морате. Ателтико углавном игра са једним од двојице поменутих у стартној постави и Жоао Феликсом као полушпицем. Шансу са клупе добија и Кореа, па се за Шапоњића није нашла прилика да заигра.

Србин је од почетка сезоне само два пута био на клупи (против Леганеса и Хетафеа) и није добио шансу да дебитује.

Мадридски Ас данас пише да је Атлетиков план са Шапоњићем да га у јануару позајми негде где ће играти. Спортски директор Андреа Берта ће у наредних два и по месеца имати задатак да нађе Шапоњићу клуб по мери у којем ће играти и развијати се. Клуб је довео Шапоњића као појачање на које може да значи у перспективи и нема луксуз да га разиграва у току ове сезоне. Поготово што се Куп краља више не игра у формату од две утакмице по рунди што је раније била прилика за младе играче и резервисте да се наметну. У купу се сада игра једна утакмица, а Атлетикове амбиције су да  освоји такмичење и зато неће бити много експериментисања са саставом и прилика за младе и неафирмисане играче.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар