Браво за Ајакс: На меч ЛШ идемо возом!

Комфорније је за фудбалере, а и мање загађује. . .

Фудбал 15.10.2019 | 21:56
Браво за Ајакс: На меч ЛШ идемо возом!
Наставља Ајакс да помера границе. Овога пута не по стилу игре и резултатима, већ по одлуци руководства да на гостовање Лилу у петом колу Лиге шампиона путује возом. Није ни први ни последњи пут да на европске мечеве неки клуб креће на тај начин, али холандски великан је симпатије јавности побрао због чињенице да је том аранжамну прибегао у јеку планетарне борбе за очувањем животне средине.

Возови свакако мање загађују околину од класичних превозних средстава какава су авиони и аутобуси, па је и то детаљ којим су се водили на „Јохан Кројф арени“ пред пут у Француску, 27. новембра.

„Хвала Железницама Холандије и компанији Еуростар који су омогућили ово путовање. Живимо у времену глобалних климатских промена, на овај начин желимо као клуб да покажемо да смо свесни свих опасности и идеја је да поставимо пример другима. Лил је сјајна дестинација за путовање возом, у смислу локације, због чега смо и одабрали да путујемо возом. За нашег тренера Ерика тен Хага и чланове његовог стручног штаба ово је битан податак, јер ће имати више комфора и ефектиније ће стићи на циљ. Све због тога што се од Ајакса очекује да прикаже добру партију у Лилу“, рекао је Едвин ван дер Сар, директор Копљаника.

Иначе, удаљеност од Амстердама до Лила је око 700 километара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар