ЕП - Просинечки: Имамо проблема, али немамо избора!

Селектор Босне и Херцеговине Роберт Просинечки изјавио је пред утакмицу с Грчком да "змајеви" имају проблема са повредама, али да немају избора и да морају ићи на побједу у Атини.

Фудбал 15.10.2019 | 09:54
ЕП - Просинечки: Имамо проблема, али немамо избора!
"Имамо проблема. Тони Шуњић се повриједио. И Зоран Квржић се жалио на повреду, као и Един Вишћа. Видјећемо да ли ће бити до меча здрави и хоће ли бити у конкуренцији за тим", рекао је Роберт Просинечки, а пренијела агенција "Анадолија".

"Свака наредна утакмица нам је за побједу. Ко год буде евентуално замијенио неког од играча, тј. играо, даће 100 посто сигурно. Исто тако, и Грци ће дати све од себе. Нови играчи су у њиховој селекцији и раде на томе да би показали право лице. Неће бити лако. Покушаћемо одиграти добро, у великом ритму као против Финске када смо били сви као један. Није исто играти пред нашом публиком и вани. Но, кажем опет, неће бити лагана утакмица како год писали неки медији. Грци имају квалитет. Добро су играли против Италије. Међутим, ако будемо играли као прије два дана у Зеници можемо се надати побједи. Једноставно, немамо избора. У таквој смо ситуацији да у свакој утакмици, па и овдје, морамо играти искључиво на побједу", нагласио је Просинечки.

Миралем Пјанић, капитен БиХ у одсуству повријеђеног Едина Џека, вјерује у тријумф у Атини којим би "потврдили побједу над Финском (4:1)".

"Грчка има доста нових имена, младих играча, те имају велики мотив за доказивање. Никада није било лако играти с Грчком. Очекује нас тешка утакмица. Не смијемо их ни случајно потцијенити. Све је јасно. Одавде само можемо отићи с побједом и само тако можемо остати у трци за друго мјесто у групи и пласман на Европско првенство", казао је Пјанић.

Утакмица осмог кола групе ”Ј” квалификација за ЕУРО 2020 Грчка-БиХ игра се вечерас на Олимпијском стадиону ”Спирос Луис” у Атини с почетком у 21.45 сати по локалном, односно 20.45 по средњеевропском времену.

Поред сусрета у Атини, у групи ”Ј”, у Хелсинкију се од 18 сати састају Финска - Јерменија, те од 20.45 у Вадуцу, Лихтенштајн - Италија.

Послије седам одиграних кола, Италија, која је већ осигурала пласмана на наредном Европском првенству, прва је у групи ”Ј” с максималним 21 бодом. Слиједе Финска 12, Јерменија и БиХ по 10, Грчка пет, те Лихтенштајн с два освојена бода.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар