ЕП - Грци поручују: Од старта на побједу против БиХ!

"Очекује нас тешка утакмица у којој ће се састати два различита тима, са различитим амбицијама", рекао је Холанђанин рођен у Канади Џон ван'т Схип, селектор фудбалске репрезентације Грчке.

Фудбал 15.10.2019 | 09:16
ЕП - Грци поручују: Од старта на побједу против БиХ!
"Очекује нас тешка утакмица у којој ће се састати два различита тима, са различитим амбицијама", рекао је Холанђанин рођен у Канади Џон ван'т Схип, селектор фудбалске репрезентације Грчке, те додао:

"БиХ има шансе да се квалификује на ЕУРО 2020, док ми правимо нови тим. Желимо остати у ритму као у мечу прије два дана са Италијом у Риму. Упркос поразу (0:2) играли смо боље, али против БиХ покушаћемо се побољшати како у одбрани, тако у нападу. Настојаћемо учинити меч тешким за квалитетну Босну и Херцеговину."

На питање да ли ће се као у Риму, и против БиХ Грчка углавном фокусирати на одбрану, ван'т Схип је одговорио:

"Другачији противници. Италија је одлична, има све побједе и квалификовала се на ЕУРО 2020. За сутра се спремамо да покушамо одиграти опет добро у одбрани. Међутим, против БиХ тежићемо додатној агресивности, али и жељети више контролисати посјед лопте. Вјерујем да ће неки наши играчи показати нову снагу и самопоуздање које смо стекли у Италији."

Анастасиос Бакасетас, фудбалер турског Аланијаспора и репрезентативац Грчке није био дипломата попут селектора Ван'т Схипа, те је репрезентативцима БиХ послао јасну поруку:

"Имамо добре играче. Но, истина, у задње вријеме нам не иде као колективу. У Италији смо направили добар корак, иако смо изгубили. Требамо слиједити план тренера и од првог минута сутра кренути ка циљу, да освојимо три бода. Дакле, желимо побиједити."

Утакмица осмог кола групе Ј квалификација за ЕУРО 2020 Грчка - БиХ игра се у уторак, 15. октобра, на Олимпијском стадиону "Спирос Луис" у Атини од 21.45 сати по локалном, односно 20.45 по нашем времену.

Осим сусрета у Атини, у истој групи се у Хелсинкију од 18 сати састају Финска - Јерменија, те од 20.45 у Вадуцу, Лихтенштајн - Италија.

Послије седам одиграних кола, Италија, која је већ осигурала наступ на наредном Европском првенству, прва је у групи Ј са максималним 21 бодом. Слиједе Финска 12, Јерменија и БиХ по 10, Грчка пет, те Лихтенштајн са два освојена бода.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар