ЕП: Слабо интересовање Грка за меч у Атини!

Домаћини очекују између свега 5. 000 и 8. 000 навијача на Олимпијском стадиону.

Фудбал 15.10.2019 | 08:00
ЕП: Слабо интересовање Грка за меч у Атини!
На највећем стадиону у Грчкој, олимпијском здању "Спирос Луис", капацитета 69.618 сједећих мјеста, фудбалска репрезентација Грчке сутра ће угостити селекцију Босне и Херцеговине, која се убједљивом побједом над Финцима на стадиону ''Билино поље'' у потпуности вратила у борбу за пласман на ЕУРО 2020 кроз такмичење у квалификационој групи.

Иако су утакмице споменутих националних тимова готово по правилу обиљежавале пуне трибине, те много инцидената међу навијачима, неријетко и играчима на терену, чини се да овај пут на темпераментном југу Европе неће бити "ватрено".

У главном граду Грчке нема уобичајеног набоја уочи дуела с БиХ, првенствено што "хелени" играју очајно у квалификацијама па им је овдашња јавност окренула леђа.

Сходно томе, и продаја улазница за сутрашњи сусрет је веома лоша. Како су из Фудбалског савеза Грчке рекли репортеру агенције Анадолија, у Атини "сутра очекују 5.000 до 8.000, највише 10.000 гледалаца".

Исто тако, неће бити ни већег броја навијача БиХ.

Приликом гостовања прије три године, популарне "змајеве" у грчкој престоници бодрило је скоро 2.000 фанова, међутим сутра биће их далеко мање. Како кажу у ФС Грчке, изабраници селектора Роберта Просинечког имаће подршку око 250 навијача.

Утакмица осмог кола групе Ј квалификација за ЕУРО 2020 Грчка-БиХ игра се сутра с почетком у 21.45 часова по локалном, односно 20.45 по средњеевропском времену.

Осим сусрета у Атини, у групи Ј сутра се у Хелсинкију састају Финска и Јерменија (18.00), те у Вадуцу Лихтенштајн и Италија (20.45)

Послије седам одиграних кола Италија, која је већ осигурала пласмана на наредном Европском првенству, прва је у групи Ј с максималним 21 бодом. Слиједе Финска са 12, Јерменија и БиХ имају по 10, Грчка пет, а Лихтенштајн има само два бода.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар