ЕП до 21: Бугарска је освојена, али мора и Пољска!

"Орлићи" без права на кикс у Лођу. . .  Младој репрезентацији Србије неопходна победа како би остала у трци за директан пласман на Европско првенство.

Фудбал 15.10.2019 | 12:26
ЕП до 21: Бугарска је освојена, али мора и Пољска!
Дошао је Илија Столица - вратила се нада!

На дебију новог селектора, млада репрезентација Србије савладала је Бугарску у гостима 1:0 и оживела веру у освајање првог места у квалификационој групи, које води директно на Европско првенство за играче до 21 године, лета 2021. у Мађарској и Словенији.

Да би тај циљ остао достижан, неопходно је да "орлићи" у уторак од 18 часова победе Пољску у Лођу, водећу селекцију наше групе са седам бодова из три кола, односно три бода више од Србије.

"Квалитетан су тим, али све зависи од нас. Верујемо у наше квалитете",самоуверен је нападач Душан Влаховић у разговору за Спортски журнал.

"Најбитније је да се уђе у утакмицу на прави начин. Само са ентузијазмом и енергијом, коју смо имали у Бугарској, нећемо имати никаквих проблема. Селекција смо која воли да игра фудбал, на чему селектор Столица инсистира и ми у томе уживамо. Даћемо све од себе, иако је противник јак. Евентуалном победом дошли бисмо до првог места и били корак ближе циљу - Европском првенству", додао је центарфор "орлића" и Фиорентине.

Подсетимо, Србија је под вођством Ненада "Нешка" Миловановића изгубила од Русије у гостима (0:1) и ремизирала са Летонијом код куће (1:1), а затим је по доласку Илије Столице у Софији савладана Бугарска 1:0.

После три кола, на табели води Пољска са седам бодова, следи Русија са пет, Србија и Бугарска имају по четири, Естонија три и Летонија један.

У уторак поред утакмице Пољска - Србија играју Летонија - Бугарска и Естонија - Русија.

Директан пласман на ЕУРО, које ће се одржати од 13. до 17. јуна 2021, избориће девет првопласираних селекција и најбоља другопласирана, док ће осталих осам играти бараж,

Мађарска и Словенија су као домаћини већ обезбедили учешће.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар