Званично: Руди Гарсија преузео Лион!

И биће тренер Лавова до 2021. године.  "Финта" са Мурињом, стигао Гарсија: Лион има новог тренера, за "рестарт"! Ако је могао са Лилом до "дупле круне", зашто не би могао са њима. . .

Фудбал 15.10.2019 | 10:32
Званично: Руди Гарсија преузео Лион!
Олимпик Лион има новог тренера, а у питању је Руди Гарсија који је потписао уговор до 2021. године.

Долазак 55-годишњег тренера је озваничен, његов менаџер је био у клубу јутрос и тако је договор и формализован. Силвињо је добио наследника на клупи.

Гарсија је стигао у Лион око поднева, а њему ће на клупи помагати асистент Клод Фишо.

Жунињо је имао листу потенцијалних кандидата, а на крају је цео борд од 14 чланова одабрао Гарсију као наредног тренера Лиона.

Гарсија је задовољио тако што је представио свој спортски пројекат, техничке и тактичке детаље, као и развијање младих играча.

"Одабрао сам Гарсију зато што је он фајтер који, као и ми, има амбицију да осваја титуле и прави успехе на европској позорници. Ради се о искусном тренеру који је већ освајао трофеје. Током разговора схватио сам да имам фудбалску конекцију са њим. Причамо истим језиком у смислу тактике и игре", рекао је Жунињо.

Гарсија је у каријери водио Сент Етјен, Дижон, Ле Ман, Лил, Рому, Марсељ и сада ће водити Лион.

Француски медији су рекли да су звали Жозеа Муриња, али од тога нема ништа!

Фудбалски клуб Лион именовао је овог понедељка Рудија Гарсију за новог тренера, пошто је потписао уговор на две године. На клупи "лавова" замениће Силвиња који је прошле недеље добио отказ услед лоших резултата клуба.

Управа Лиона разговарала је о ангажману и са Лораном Бланом, али договор није постигнут, пошто је тражио да промени цео стручни штаб. Гарсија је пристао да доведе само једног помоћника.

Гарсија је током каријере тренирао Сент Етјен, Дижон, Ле Ман, Лил, Рому и Марсеј.

Са Лилом је освојио дуплу круну, док је са Марсејом стигао до финала Лиге Европа.

После девет кола у француском шампионату Лион је 14. на табели са девет бодова.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар