Реал је хтио Клопа, прије Зидана!

А Јунајтед после Ван Гала! Да ли би се и шта променило у функционисању два клуба и да ли би Ливерпул постао шампион Европе?

Фудбал 15.10.2019 | 16:52
Реал је хтио Клопа, прије Зидана!
Пре непуна два месеца Јирген Клоп је наговестио растанак с Ливерпулом оног тренутка када сам буде схватио да отаљава посао и ниво ентузијазма, енергије и посвећености не буде у жељеним границама.

После сезоне у којој је покорио Европу Клоп је на одличном путу да са Редсима коначно освоји и ту, три деценије чекану титулу у Премијер лиги, што би можда представљало и врхунац његовог рада на Енфилду.

Али, да ли сте се запитали како би Ливерпул изгледао да је свој посао заменио оним у Манчестер јунајтеду или можда Реалу? Некадашњи голгетер Редса Роби Фаулер је открио да су управо Ђаволи и Краљевски клуб желели Клопа у последњих неколико година, да су му пред очима махали баснословним сумама новца, али да је Немац позиве одбио уз дужно поштовање.

“Радио сам интервју Клопом у којем ми је открио да је имао понуде два јако богата клуба, Манчестер јунајтеда и вероватно Реал Мадрида. Међутим, он је желео да остане у Ливерпулу и био је фокусиран искључиво на пројекат“, рекао је контроверзни нападач.

Како су британски медији даље открили, Манчестер јунајтед је Клопа звао по одлаку Луја ван Гала после неуспешне двогодишње епизоде на Олд Трафорду. Пошто Клоп није био заинтересован, Јунајтед се определио за Жозеа Муриња. Што се Реала тиче, било је то време када је избор на крају пао на Рафу Бенитеза, односно пре првог Зидановог мандата, завршеног с три узастопне титуле у Лиги шампиона и једном у Примери. Клоп је тада већ био на кормилу Ливерпула, због чега је Краљ морао да изабере Шпанца, што се убрзо показало као стравичан потез...

Фаулер је јавности указао и на Клопове речи о разлозима зашто је 2015. преузео Ливерпул. Наиме, харизматични Немац је за циљ имао да Енфилд поново учини поносним...

“Рекао ми је да је фокусиран искључиво на томе да Ливерпул врати у европски врх, без подршке богатих власника данашње фудбалске елите. Рекао је да може да уради посао на другачији начин. Још није достигао врхунац, али је на добром путу да врати Ливерпуловим навијачима веру“.

Много ствари за размишљање и питање - шта би било, кад би било?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар