ЕП: Док дишем, надам се...

Србија од 20. 45 у Виљнусу против Литваније.

Фудбал 14.10.2019 | 14:20
ЕП: Док дишем, надам се...
Заиста није лако играти утакмице у којима ни победа и освојени бодови не значе готово ништа. И када се увелико прича да је онај "главни" меч тек за шест месеци. Али, репрезентација Србије жели да добије вечерашњи дуел са Литванијом у Вилњусу (20.45).

Циљ је да се настави добра традиција против овог ривала (седам победа у осам сусрета), да селектор Љубиша Тумбаковић споји хет-трик победа, после Луксембурга (3:1) и Парагваја (1:0), уз наде да ће Александар Митровић да постигне још неки погодак, да би се приближио самом врху најбољих стрелаца државног тима свих времена.

Победа против Литваније намеће се као циљ сама по себи. Ради се о тиму који је последњи у групи, има само један бод и гол-разлику у минусу од 13 погодака. Србија има три победе над Литванцима у последњих годину дана, две у Лиги нација и једну у овим квалификацијама, а Љубиша Тумбаковић је и као селектор Црне Горе оба пута у Лиги нација тукао Зелене са Балтика.

Према томе, иако су Орлови далеко од најјачег састава, тријумф и три бода се намећу као императив. Најавио је то и Тумбаковић дан уочи меча.

"Против Парагваја у Крушевцу смо били принуђени да урадимо неке непланиране ствари, али сада нас чека меч са Литванијом, такмичарски и без обзира на наш статус у квалификацијама, морамо да одиграмо оно што желимо", поручио је Тумбаковић.

Иако су практично сви дигли руке од квалификација, теорија још постоји. И као по оној латинској пословици:"Док дишем, надам се".

"Морамо прво да урадимо оно што је до нас, да добијемо ове утакмице, па онда можемо да размишљамо о чуду. А, чуда се у фудбалу дешавају", признао је Тумбаковић да нека нада још тиња у њему.

Једнако интересовање, поред бодова, изазива и голгетерски низ Александра Митровића. Српски нападач је постао машина за поготке, постигао их је шест на последње четири утакмице државног тима и све је ближи рекордеру Стјепану Бобеку.

Да и саиграчи држе палчеве нападачу Фулама, говори и изјава Адема Љајића, који ће и у Вилњусу вечерас имати задатак да буде први "пакер" за српске офанзивце.

"Митар је најзначајнији играч ове репрезентације. Много нам је битан у преносним и дугим лопотама, постиже голове када год нам је потребно. Надам се да ће што пре стићи Бобека, а ја бих волео да му будем асистент за тај историјски гол", рекао је Љајић.

Историја се сигурно неће писати вечерас у Вилњусу, али могла би још једна победа. Увек је битна, чак и када не доноси бодове. Ако ништа друго, макар се у бољем  расположењу чекају наредне, важније утакмице. Све до марта када је она најважнија. Осим ако се чудо не деси...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар