Кад Сер Алекс полуди: Пријетио је да ће да ме убије!

Бесан је у седам ујутру, не пита ни како си, одмах псује! Свен-Јоран Ериксон проговорио о 13 година старом сукобу. . .

Фудбал 14.10.2019 | 21:56
Кад Сер Алекс полуди: Пријетио је да ће да ме убије!
Јавна тајна већ деценију и кусур у Енглеској. Свен-Јоран Ериксон је уочи Мундијала 2006. године инсистирао на Вејну Рунију, иако је тадашњи нападач Манчестер јунајтеда мало пред почетак турнира поломио метатарзалну кост у стопалу. Знао је Ериксон да ризикује, прихватио је то. Али није знао колики ће проблем због те одлуке имати са легендарним Јунајтедовим тренером Алексом Фергусоном.

Можда је неку примедбу и очекивао, али вероватно му ни на крај памети било да ће Сер Алекс да му прети да ће да га – убије?!

“Са Алексом је невероватно то што се зове у седам ујутру или и раније. Увек. Кад је бесан. И никад нема: ‘Хало, Свен, како си?’. Одмах иде: ‘штабреклрд’ (одмах виче, прим.аут). Мислио сам да ће да ме убије. Рекао је то: ‘Убићу те! Готов си!’ Али презентујеш Енглеску, мораш да му се супротставиш”, открио је Ериксон у интервјуу за Тајмс.

Скупио је тако пословично мирни Швеђанин храбрости и – супротставио му се.

“Кад нешто није у реду – није у реду. И кад ми каже: ‘Немој да зовеш Рунија јер ћу да те убијем’… Рекао сам му: ‘Одј..и, шта је с тобом?’ Вриштао је! Кад крене тако… Нема ту смисла. И онда сам му рекао: ‘Алекс, зовем Рунија. Ћао, здраво, леп одмор желим’”, сведочи Ериксон, са безбедне дистанце.

Руни се на крају опоравио, али није личио на себе. Енглеска је прошла до четвртфинала, али Вејн Руни није постигао ниједан гол, а у борби за полуфинале са Португалијом добио је и црвени картон. Ериксон је после турнира смењен, а на његово место је постављен Стив Мекларен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар