Дерик Браун: Недостајало ми је све ово!

Тело реагује позитивно.  “Потребно је да покажемо да имамо енергију, посебно када смо домаћини, да навијачи схвате да смо сви на истом путу и да желимо исте ствари”.

Кошарка 13.10.2019 | 19:05
Дерик Браун: Недостајало ми је све ово!
Колико пута сте досад могли да чујете причу да је време најбољи лек за све? У неким ситуацијама време је једини ресурс у дефициту, а понекад једина могућност која вам се нуди. Да будете стрпљиви и чекате... Дерик Браун има ту срећу да се налази у средини која ће му дозволити да у наредном периоду ипак пронађе свој ритам и покуша да се врати тамо где је био током најбољих дана у Локомотиви и Ефесу... После више од годину дана принудног одмарања у Истанбулу Браун је код Милана Томића добио могућност да ревитализује каријеру, иако је свима јасно да су на Малом Калемегдану циљеви увек највиши. 

Ипак, свестан је и Браун да је мало средина које могу да му пруже ту ширину као она коју има у Црвеној звезди... 

“Дефинитивно ми је све ово недостајало. Али, спреман сам за све што ме чека. Трудим се, радим, имам жељу да се вратим, осећам да ми се тело много боље осећа већ сада. Желим да останем фокусиран, то ми је циљ”, рекао је Браун за МОЗЗАРТ Спорт после важне победе над Фенербахчеом.

У јакој конкуренцији, признаје, ради се јако и врло конкретно на остваривању циљева. Презадовољан је оним што је добио од Милана Томића и стручног штаба досад, као и концепцијом екипе за ову сезону. 

“Још смо у раној фази сезоне, упознајемо се и тражимо свој прави ритам. Ниједан резултат не сме да нас избаци из колосека, морамо да останемо хладне главе и сваку наредну утакмицу и изазов дочекамо с максималном жељом да победимо. То је оно што тренутно сви осећамо”.

Две ставке провлаче се ових дана кроз стручне разговоре везане за Црвену звезду. Прва је "тим", а друга "одбрана".

“Гледајте, сезона је дугачка и свака утакмица је прича за себе. У неким мечевима ми можда нећемо бити у нападачком ритму, али зато је изузетно важно да дефанзивно никако не посустанемо, поготово пред нашом публиком”, каже Браун и додаје:

“Ово је тотална победа тима, не бих могао да издвојим никог појединачно. Сви смо играли за исти циљ, помагали једни другима и показали колико можемо. Искрено мислим да је константација тоталне тимске победе најбоља да се искористи у овом тренутку”.

Док је сагласан са речима свог презимењака Лоренза да одбрана мора да буде гориво овог састава, опрезан је са причама да ће се комплетна игра Црвене звезде сводити само на дефанзивне елементе. Такође, није желео да прича много о томе колико је Звезда далеко до оптималне форме. 

“Искрено, не бих да се бавим очекивањима и дугорочним плановима. Сезоне у Европи су такве да морате да будете фокусирани на дешавања од утакмице до утакмице, од седмице, до седмице, не даље од тога. Зато је наша обавеза да на сваки тренинг долазимо с пуно елана и радимо јако на томе да будемо бољи”.

А, шта је то што Звезда мора да има у свакој утакмици?

“Потребно је да покажемо да имамо енергију, посебно када смо домаћини, да навијачи схвате да смо сви на истом путу и да желимо исте ствари”.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар