Митровић стигао и Бајевића!

Српски голгетер на бројци од 29 голова за репрезентацију! Митровић на 10 голова од рекорда: Стигао Бајевића, када пада Бобек? Поготком у Крушевцу престигао Тодора Веселиновића и наставио сјајан биланс у дресу Србије.

Фудбал 11.10.2019 | 11:48
Митровић стигао и Бајевића!
Свака нова утакмица репрезентације Србије, нови скок Александра Митровића на вечној листи стрелаца. Било да је Мундијал или квалификације, Лига нација или пријатељски меч, голгетер Орлова не бира утакмице, тресе мреже у свакој прилици када обуче дрес државног тима.

Нови његов наступ у репрезентацији, 53. у каријери и нови гол. Вечерас против Парагваја у Крушевцу Митровићје поготком у 90. минуту донео победу Орловима (1:0). А, себи дописао 29. гол откако је почео да игра за државни тим Србије.

Тиме је Александар Митровић достигао Душана Бајевића, који је репрезентативну каријеру завршио са 29 голова, додуше на доста мање наступа – 37. Испред голгетера Фулама и далеко најбољег стрелца Србије у актуелном саставу сада су још петорица играча. Први наредни је Рајко Митић, који је 32 пута био стрелац за државни тим, Саво Милошевић, Благоје Моша Марјановић и Милан Галић су постигли по 37 голова, а рекордер Стјепан Бобек 39.

И те како вредан помена је и Митровићев биланс ове сезоне. Ас Фулама је у дресу клуба и репрезентације постигао већ 12 голова! А, следи у понедељак меч са Литванијом, тимом којем је најбољи српски стрелац четири пута затресао мрежу у последња два сусрета...

Када Александар Митровић игра за Србију, голови сами долазе! То је сада већ постала константа која траје пуне три године и нападач Фулама би врло брзо могао да постане апсолутни рекордер по броју постигнутих голова.

Митровић је у Крушевцу у 90. минуту донео Србији минималну победу у пријатељском сусрету против Парагваја, чиме је постигао свој 29. гол у националном тиму и то на 52. утакмици!

Он је тиме дошао на деобу шестог места најбољих стрелаца свих времена, пошто је престигао Тодора Веселиновића и сустигао Душана Бајевића.

Митровићев просек голова по уписаном наступу износи 0.58, што је далеко више од, рецимо, Сава Милошевића, који је својевремено бележио просек од 0.36 (37 голова на 102 утакмице).

Митровић је током 2019. постигао 6 голова за Србију, док је у 2018. то учинио чак 12 пута!
Некадашњи играч Партизана, Андерлехта и Њукасла је сада на само 10 голова од обарања рекорда Стјепана Бобека! Чувени нападач Југославије је постигао 38 голова на 63 утакмице, а на обарање његовог рекорда чека се још од 1956. године!

Од тада су прошле чак 63 године, мада се сада Митровић пита колико још ћемо морати да причекамо на његово "свргавање".

Имајући у виду да је Митровић чак 27 голова постигао за последње три и по године, јасно је да се тај дан ближи.

Испред Митровића на вечној листи стрелаца, осим Бобека и Милошевића, још су и Рајко Митић (32), Милан Галић и Благоје Марјановић (по 37).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар