Тест: Митровић у завршници донио побједу Србији!

Фудбалери Србије савладали су Парагвај са 1:0 (0:0), у пријатељској утакмици одиграној у Крушевцу.  Није српска репрезентација импресионирала у Крушевцу, али је остварила победу која ће поправити расположење у табору "орлова".  Митровић, наравно! Фантастична серија српског голгетера настављена у Крушевцу.  Голом у 90. минуту Орлови победили упорне Парагвајце – 1:0.

Фудбал 10.10.2019 | 23:14
Тест: Митровић у завршници донио побједу Србији!
Наша селекција имала је играча више на терену од 53. минута, након црвеног картона Алмирона, међутим, све до саме завршнице меча никако нису успевали да пробију бедем испред гола Фернандеса.

Једини погодак на мечу постигао је Александар Митровић у 90. минуту, након одличног центаршута Милана Родића.

Изабраници Љубише Тумбаковић на почетку утакмице нису успевали да наметну своју игру, па су први пут запретили тек у 15. минуту, када је шут са ивице шеснаестерца опробао Филип Младеновић.

У тим тренуцима наши репрезентативци били су бољи од противника, али никако нису успевали да конкретније запрете голману Фернандесу, све до 25. минута.

Тада је Србија била најближа голу, међутим, ударац Адема Љајића завршио је на пречки.

Парагвајци су све до пред крај првог полувремена покушавали из полуконтри и контри да припрете Рајковићу, а најближи голу били су у 42. минуту, када им је уосталом и поништен погодак.

Пре гола, фаул над капитеном Коларовим направио је Морел, који је том приликом зарадио и жути картон.

Покушавали су гости да у завршници првог дела игре дођу до гола, али њихови покушаји завршавали су се најчешће корнерима, без конкретније завршнице, па се на паузу отишло са резултатом 0:0.

На старту другог полувремена, у 53. минуту, гости су остали са десеторицом на терену, пошто је Алмирон, након покушаја да симулирањем изнуди пенал, зарадио други жути картон.

Међутим, ни то није много помогло екипи Љубише Тумбаковића, па су се сви покушаји завршавали ударцима из даљине, без веће опасности по гол Парагваја.

Најближи поготку, баш као и у првом делу игре, био је Адем Љајић, чији је ударац у 77. минуту са дистанце голман Фернандес успео да заустави врховима прстију.

Покушавао је селектор Србије да променама освежи екипу и то му је успело у 90. минуту, када је резервиста Милан Родић прецизно центрирао, а Александар Митровић надскочио Алонса за вођство Србије и испоставиће се коначних 1:0.

Нашу репрезентацију у понедељак очекује наставак квалификација за Европско првенство и гостовање Литванији у Виљнусу.

Очекивала се победа за "дизање" самопоуздања - и дочекасмо је!

Фудбалска репрезентација Србије није одушевила у пријатељском мечу Парагваја на стадиону "Младост" у Крушевцу, али је на крају уписала победу захваљујући невероватном Александру Митровићу, који игра сјајно у дресу "орлова".

"Митрогол" је у 90. минуту први пут добио употребљиву лопту, био је то перфектан центаршут Родића, а иако је био окружен чуварима - успео је да постигне погодак.

Био је то његов 29. у дресу Србије због ког су Парагвајци дуго протестовали, мислећи да је направио фаул у нападу, међутим и на успореном снимку било је јасно видљиво да није користио "прекомерну снагу" у дуелу са знатно слабијим чуварем.

Ипак, вероватно су играчи Парагваја више били љути на себе јер су одолевали готово 40 минута са играчем мање, али нису издржали...

СРБИЈА - ПАРАГВАЈ 1:0 (0:0)

На овој утакмици Љубиша Тумбаковић одлучио је да испроба Александра Коларова на месту штопера и на тој позицији је играч Роме играо више од сат времена, али је задња линија деловала изузетно неуиграно посебно на почетку меча, када су Парагвајци често после успешног пресинга на нашој половини знали да запрете Предрагу Рајковића.

"Орлови" су се тргнули на време, расположени су били Радоњић и Љајић, а фудбалер Бешикташа погодио је и пречку гола Фернандеза снажним ударцем.

ПОВРЕДА МИЛЕТИЋА

Већ у раној фази утакмице десни бек Партизана зарадио је повреду, али је остао на терену све до полувремена. Тада га је заменио Гобељић, а занимљиво је да је Србија меч завршила са чак тројицом играча Звезде у задњој линији, уз Стефана Митровића, док је на голу дебитовао Емил Роцков.

Ипак, знали су и Парагвајци да реагују на игру Србије, па им је у финишу првог полувремена поништен и гол после прекида, а у раној фази другог полувремена остали су са играчем мање на терену због симулирања Алмирона.

Србија у први мах није знала како да искористи бројчану предност, премали број лопти ишао је ка Александру Митровићу, али је једна шанса била довољна.

Била је то дуга акција по левој страни на којој се сјајно снашао Милан Родић и искористио простор да асистира Александру Митровићу, шестом најбољем стрелцу у историји репрезентације, пошто то место сада дели са Душаном Бајевићем.

За четири дана (понедељак) Србију чека квалификациона утакмица против Литваније у Вилњусу (20.45).

Ко ће други него Александар Митровић!? Још једна утакмица у дресу репрезентације Србије и још један гол. За победу. Крушевац је 16 година чекао да поново види Орлове и на крају их је поздравио аплаузом за тријумф над Парагвајем – 1:0.

Није то била игра која баца у транс, много тога је недостајало у издању Србије, али имају Орлови тог џокера у Митровићу, који је у стању да и најмању шансу, када игра у дресу државног тима, претвори у погодак. У његовом 53. наступу постигао је 29. гол. Сваком утакмицом све је ближи самом врху историјске листе најбољих стрелаца репрезентације.

Измешани тим који је на терен послао Љубиша Тумбаковић, да би се уверио колико који појединац може да одговори задацима које им је поделио, одиграо је солидну утакмицу против Парагваја, без великих шанси и без дрхтања пред својим голом. Ипак, очекивало се мало више, поготово што су Орлови готово 40 минута имали играча више. И три минута су их делила да заврше меч без поготка. Ипак, комбинација Родић – Митровићдонела је тај гол, вредан победе над упорним и жилавим Јужоамериканцима.

После овог издања у Крушевцу испада да је игра Србије као кратко ћебе: ако напад ствара шансе и постиже голове, онда је одбрана на ветрометини и дува на све стране, али ако се затегне та задња линија, да нема много испада, као вечерас, онда шкрипи у нападу, нема ни великих прилика за погодак.

Чак ни играч више у 40 минута другог полувремена није олакшао посао Орловима, чији су се упорни напади завршавали углавном на бедему парагвајског шеснаестерца. У недостатку прве перле репрезентације, мађионичара с лоптом и творца игре државног тима Душана Тадића или макар Сергеја Милинковића-Савића, који је сјајно дириговао игром у Луксембургу, све је изгледало много теже, компликованије. Недостајао је тај завршни пас иза леђа противничке одбране, тај зицер очи у очи са голманом, какве прави углавном Тадић, а у голове претвара Митровић.  Једино је Адем Љајић донекле заиста претио Јужноамериканцима, али ударцима са дистанце. Једном га је укочила пречка, други пут голман Фернандез одличном одбраном.

Најближа голу, пре тог 90. минута, Србија је била у 25. минуту, када је Адем Љајић топовски тукао са 17 метара и уздрмао пречку. Вредни пажње су били и ударци Филипа Младеновића, добар продор Немање Милетића, који је уместо ударца са осам-девет метара пробао да проигра Митровића, али без успеха, те комбинације Љајића и Радоњића, такође без ефекта у шеснаестерцу гостију. Финиш полувремена је поново припао Парагвају. Алмирон је задавао главобоље одбрани Србије, а постигли су гости и гол после корнера, који је поништен због прекшраја. У последњем нападу су се бунили и тражили пенал, јер су сматрали да је Младеновић играо руком, али га нису добили...

Чак ни када је у 53. минуту Алмирон добио црвени картон (други жути) због покушаја да изнуди пенал, то није много помогло тиму Србије. Парагвај се додатно затворио, згуснуо у средини одбране, заиграо и мало оштрије, а Орлови на то нису имали одговор. Било је удараца са дистанце, понеки продор по боку, али без ваљаног центаршута на петерац. Играло се до краја на половини Парагваја, држала је Србија лопту, што би требало да је по укусу селектора Тумбаковића, али ништа са њом опасно није успела да направи.

И онда када се очекивао крај, без узбуђења - гол. Родић је центрирао, Митровић скочио на петерцу и послао лопту у мрежу. Најлепше је остављено за крај. Пише се победа, па иако је пријатељска утакмица.

Меч у Крушевцу највише ће остати у памћењу дебитанту Роцкову, па Милетићу, Гобељићу, Родићу, Милуновићу, момцима из Суперлиге, који су додали у биографију још по један наступ у репрезентацији. Већ у понедељак је нова шанса за доказивање, дуел са Литванијом у Виљнусу, за бодове, у квалификацијама за Европско првенство. И нова шанса Митровићу да поправи голгетерски салдо. У опасној је серији.

СРБИЈА - ПАРАГВАЈ 1:0
/Митровић 90/

Крушевац. 
Стадион: Младост.
Гледалаца: 3,859
Судија: Нејц Кајтазовић (Словенија). 

Србија: Рајковић (од 88. Роцков) - Милетић (од 46. Гобељић), С. Митровић, Коларов (од 66. Милуновић), Младеновић (од 66. Родић) - Максимовић (од 66. Гудељ), Миливојевић (од 46. Лукић) - Радоњић, Љајић, Гаћиновић - А. Митровић.

Клупа: Дмитровић, Роцков, Гобељић, Родић, Гудељ, Лукић, Костић, Миленковић, Милуновић, Павловић.

Парагвај: Фернандез - Рохас, Гомез, Алонсо, Риверос - Паредес (од 59. Еспиноза), Хорхе, Виљасанти, Алмирон - Санабрија (од 71. Лескано), Гонзалес (од 84. Санчез).

Клупа: Силва, Мартинез, Пирис, Балбуена, Санчез, Ромеро, Еспиноза, Каку, Самудио, Лескано, Ромеро.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар