Ма, каква Гвинеја Бисао?!

"Новог Месија" лако убедили да постане Шпанац! Када нису успели пре петнаестак година да убеде Месија, сада су добили битку. . .

Фудбал 11.10.2019 | 13:42
Ма, каква Гвинеја Бисао?!
Фудбалска федерација Шпаније покушала је да приволи суперталентованог Лионела Месија да наступа за "црвену фурију", али је најбољи фудбалер у историји Барселоне то одбио...

Одувек му је био сан да наступа за Аргентину, иако би можда веће успехе остварио са Шпанијом која је била и првак света 2010. године, међутим његовог наследника у дресу "Блаугране", тинејџера Ансуа Фатија, челници Савеза су знатно лакше убедили.

Момак рођен у Гвинеји Бисао ипак неће наступати за репрезентацију ове афричке земље, као ни за земљу свог оца - Португал - која се такође распитивала.

Шпанија је добила "дипломатски рат" за Ансуа Фатија који и даље има само 16 година, а једна од ствари које су одлучиле јесте и скори позив у А селекцију "црвене фурије", што значи да би млади дриблер Барселоне могао да прескочи неколико корака.

Наговештај оваквог следа догађаја могао је да се види још јуче пошто Фати неће ићи на Светско првенство за играче до 17 година, већ га чекају сениори.

Фати је иначе ове сезоне дебитовао за Барселону и већ је постигао два гола у шест утакмица, обарајући неколико рекорда. Пре доласка у "Ла Масију" играо је за млађе категорије Севиље, међутим када су се Каталонци јавили брзо је одлучио да им се придружи...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар