Здрав, прав, а нема га?!

Озил је већ одиграо последњу утакмицу за Арсенал? Новинари који прате "тобџије" тврде да Немца турског порекла, у суштини, не занима што Емери не рачуна са њим. . .

Фудбал 10.10.2019 | 23:45
Здрав, прав, а нема га?!
Месут Озил по свему судећи стао је на 233 утакмице, 43 гола и 74 асистенције у дресу Арсенала, са којим је од 2013. до данас освојио три ФА купа и један Комјунити шилд.

Зашто, ако је здрав и везан уговором до јуна 2021. године?

Енглески медији наводе да је његов однос са менаџером Унаијем Емеријем дошао до тачке после које "нема назад", односно да ће клуб покушати да га прода по сваку цену већ у јануару.

Ово "по сваку цену" је прилично индикативно, јер је Немац турског порекла далеко најплаћенији фудбалер екипе са платом од 390.000 евра недељно, што су примања која може да изједначи мали број клубова из Европе и света.

Већи проблем биће пронаћи онога ко ће желети тај новац да гарантује 31-годишњаку, који је ове сезоне провео 142 минута на терену у укупно две утакмице - једној у Премијер лиги и једној у Лига купу.

Један од најскупљих резервних фудбалера свих времена, пишу енглески медији, већ дуго нема проблем због тога што Емери не рачуна са њим и преко менаџера је поручио да намерава да испуњава обавезе, тренира, ради и чека истек уговора каквих је мало у свету фудбала.

Не желећи да оптерећују свлачионицу незадовољном звездом, у Арсеналу ових дана смишљају како да "погоде" Озилов трансфер већ у јануару и имају идеју да изједначе висину његових загарантованих зарада до јуна 2021, која износе око 33 милиона евра и обештећења које би заинтересовани клуб платио за њега…

...тако да после свега остану "на нули".

Емеријев претходник, Арсен Венгер, платио је 2013. године суму од 47 милиона евра Реал Мадриду за Озила, који је наредног лета тријумфовао са репрезентацијом Немачке на Светском првенству у Бразилу.

На зиму 2018, када су Алексису Санчезу и њему истицали уговори са Арсеналом, Венгер је под притиском одлучио да "мења" Чилеанца за Хенрика Мхитарјана из Манчестер јунајтеда, а Озилу понуди уговор дупло јачи од претходног, што је левоноги дриблер са задовољством прихватио.

Санчез је на "Олд трафорду" прошао још боље, јер је добио недељну плату од 440.000 евра.

Од тог тренутка, Озил је пропустио 41 утакмицу из разних разлога, постигао шест голова и забележио седам асистенција.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар