"Гардијан" је Стевановића сврстао у највеће таленте свијета!

Партизанов малолетни "тинејџер" је на листи 60 највећих талената на свету.

Фудбал 11.10.2019 | 11:10
"Гардијан" је Стевановића сврстао у највеће таленте свијета!
Британски "Гардијан" саставио је листу од 60 најталентованијих играча из целог света. Текст под наслов "Неxт Генератион 2019" (Следећа генерација 2019) обухвата младе фудбалере са свих континената рођене 2002. године.

Међу њима је и нада Партизана – Филип Стевановић!

Највише играча на листи има Француска, чак петорицу, док Шпанија има четворицу суперталентованих клинаца. Аргентина, Италија и Немачка имају по тројицу…

О сваком младом играчу аутор текста је написао неколико реченица.

"Овај елегантни, неухватљиви дриблер, обожава да асистира, али му ни реализација није слабија страна. До сада је постигао три гола у првих пет лигашких наступа ове сезоне и то пре него што је напунио 17 година", наводи се у тексту.

Аутор је приметио да је против Конас Кија у квалификацијама за Лигу Европе постигао "један од својих типичних погодака у стилу Нејмара".

"Његова будућност изгледа изузетна, али он не жели ништа да препусти случају", додаје се у тексту и наводи Стевановићева изјава дата МОНДУ за време последњих зимских припрема, када га је тадашњи тренер Зоран Мирковић први пут повео са првотимцима.

"Бринем и о најмањим детаљима, а доста сам схватио читајући о Новаку Ђоковићу и његовој исхрани. Неки мисле да је прерано за то, али ја имам велике циљеве. До њих могу само ако сам потпуно посвец́ен, укључујуц́и правилну исхрану".

Међу младим надама је и Хрват из загребачког Динама, врло занимљивог имена, презимена и надимка – Јошко "Пеп" Гвардиол. Један од тројице Немаца је Лазар Самарџић, који је својевремени био на листама селектора млађих категорија ФСС. На листи су још син Радета Прице – Тим, наследника Ејдура Гудјонсена - Андри Лукас…

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар