Ноле иде до крајњих граница!

Бројао до 350, изазови су његово средње име. . . ! Српски тенисер потврдио против најачег сервера на свету да има најбољи ритерн на свету, уписао 350. победу на мастерсима, 89. пут стигао до четвртфинала на АТП турнирима серије 1000, девети пут у низу у Шангају.

Тенис 10.10.2019 | 19:05
Ноле иде до крајњих граница!
Новак Ђоковић воли изазове, воли да се доказује, потврђује да је најбољи на свету.

Меч против Џона Изнера у осмини финала мастерса у Шангају била је још једна сјајна прилика да покаже да  је најјачи када је најпотребније.

Играо је против најбољег сервера света, погурао је себе до крајњих граница и показао да је тенисер који има најбољи ритерн. Ђоковић је успео да прочита Изнерове "бомбе" иако су оне ишле преко 220 километара на час, и не само што је зауставио његово најјаче оружје, већ је на терену показао да је и у другим сегментима игре неприкосновен.

Ментална снага у тренуцима када се ломио меч опет је дошла до изражаја, а препознатљиви крик у финишу првог сета, када је био љут због неузвраћеног сервиса, иако је био на лопти, био је кључни моменат када је избацио из себе "терет", а потом направио брејк, који је преокренуо стање ствари на терену.

Ђоковић је тада "сломио" Изнера, а онда наставио да игра своју игру и био тај који је држао конце.

Стигао је до 350. победе у каријери на мастерс турнирима и учврстио се на трећем месту "вечне" листе, иза Рафаела Надала који има 381. тријумфа и Роџера Федерера који има победу мање.



Уједно, у Шангају је девети пут у низу стигао до пласмана међу осам најбољих, остваривши 82. пут у каријери пролаз у четвртфинале мастерса.

Тамо ће га ћекати нови изазов - победник дуела између Стефаноса Циципаса и Хуберта Хуркача.

Против Грка, који је седми на АТП листи, Ђоковић има половичан учинак - изгубио је прошле године на мастерсу у Канади, али му се реванширао ове сезоне у Мадриду.

Са Пољаком се састајао такође два пута у каријери, али никада није претрпео пораз. Оба меча одиграо је ове године, на Ролан Гаросу и Вимблдону, и добио их је уз један изгубљен сет.

Након сјајне перформансе на мечу против Изнера, Ђоковић је поручио да са нестрпљењем очекује наставак борбе за одбрану трофеја у Шангају.

"Био је то један од мојих најбољих мечева када је у питању сервис, али такође сам веома задовољан како сам одиграо и како сам се осећао на терену. Једва чекам следећи дуел", поручио је први рекет света.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар