Конте спремио понуду за Матића!

Српски фудбалски репрезентативац Немања Матић могао би у јануару да промени средину и потпише за Интер, преносе италијански медији.  "Неразури" би Немању Матића већ у јануару! Искусни 31-годишњи репрезентативац Србије наводно има затегнут однос са менаџером Оле Гунар Солскјером, што најбоље илуструје податак да је ове сезоне уписао свега пет наступа.  Интеру је хитно потребан везиста: Матић или Ракитић, па Милинковић Савић?! Већ од јануара. . . !

Фудбал 10.10.2019 | 23:00
Конте спремио понуду за Матића!
Тренер "нероазура" Антонио Конте спремио је понуду за високог везисту како би поново сарађивали, као што је то био случај у Челсију у сезони 2016/2017, пре несто што је Матић прешао у Манчестер јунајтед и касније Италијан признао да је то била велика грешка "плаваца".

Матићу уговор са великаном са Олд Трафорда истиче наредног лета и вероватно неће потписати нови, посебно што није у добрим односима са менаџером Олеом Гунаром Солскјером.

Извори са Апенина пишу да је 31-годишњем фудбалеру потребан нови изазов и да намерава да се окуша у Серији А.

Матић се раније доводио у везу и са великим ривалима Интера - Јувентусом и Миланом.

Према наводима италијанских медија тренер Интера Антонио Конте припрема се да у јануару доведе Немању Матића из Манчестер јунајтеда.

Искусни 31-годишњи репрезентативац Србије наводно има затегнут однос са менаџером Оле Гунар Солскјером, што најбоље илуструје податак да је ове сезоне уписао свега пет наступа у такмичарским утакмица, и то углавном као резерва.

Матићев актуелни уговор са Јунајтедом траје до јуна 2020. године уз могућност продужења за још годину.

Извјештаји у Италији говоре да је Матићева жеља да се окуша у Серији А, што би за њега представљало ново искуство. Занимљиво, Матић је прије двије године био надомак Јувентуса, али је тада одлучио да из Челсија пређе у Манчестер јунајтед код тадашњег менаџера Жозеа Муриња.

Конте је по доласку у Интер ове године већ довео два играча из Јунајтеда, Ромелуа Лукакуа и Алексиса Санчеза.

Сјајни везни фудбалер професионалну каријеру је почео у Колубари, а затим је играо за Кошице, Витесе, Бенфику, Челси и Манчестер јунајтед.

У дресу репрезентације Србије уписао је 48 наступа уз два поготка.

Пораз у дербију од Јувентуса је на површину избацио проблеме Контеовог Интера.

Откако је Италијан преузео Неразуре и променио идентитет тима, углавном су само лепе ствари долазиле до изражаја. Прелазак на формацију 3-5-2 се показао као погодак, појачања попут Година, Сенсија, Лукакуа, Бареле, па и Алексиса Санчеза, Бирагија и Лазара, делују као погоци, али то опет није довољно. Контеу је потребно још промена и појачања.

А дерби против Јувентуса је открио и слабу тачку – везни ред.

Чим се повредио и изашао Сенси, Интер је ушао у проблеме. Алтернативе Весино, Гаљардини и Борха Валеро немају квалитет да замене Сенсија, Барелу или Брозовића када је то потребно. А са Контеовим системом и интензитетом на којем инсистира су ротације неопходне.

Тако је Интер дошао у ситуацију да хитно јури појачање за везни ред. Поготово што се у јануару спрема одлазак Борхе Валера.

И опет су активиране неке жеље које су се помињале и раније. За почетак би Интер у јануару могао да доведе неког искусног и не баш скупог играча, а онда би на лето клуб реаговао неким скупљим и атрактивнијим именом.

Мете за јануар су Иван Ракитић и Немања Матић који нису баш у добрим ситуацијама у својим клубовима, а и летос су се помињали као Контеове желке.

Барселона је покушавала целог лета да се реши Ракитића, вођени су преговори са Јувентусом, али није дошло до договора и он је остао у Каталонији. Где не игра и јако је љут због тога.

„Нисам овде остао да бих разгледао град и шетао по плажама. Причаћу са људима у клубу, сви знају да желе да играм. Знају и да сам летос имао разне опције, али да сам изабрао да останем. Ако се ствари не промене, мораћемо опет да разговарамо о мојој будућности овде“, рекао је пре пар дана љутити Ракитић.

Интер је чекао овај сигнал да опет активира интересовање и у јануару би могло да дође до трансфера. Уговор до 2021. може да буде препрека јер Марота не воли да плаћа пуно за искусне играче, а Барселона је летос за Ракитића (31) тражила 40.000.0000 евра.

Опција је и Немања Матић. Он се такође помињао летос у Интеру када је постало јасно да код Солскјера неће бити стандардни првотимац. Српски везиста је изабрао да остане на Олд Трафорду и није се наметнуо Солскјеру. Углавном је резерва, тек два првенствена меча је почео у првој постави и то довољно говори колико Норвежанин рачуна на њега. Матић је такође ушао у четврту деценију, има 31 годину и уговор до краја сезоне с опцијом да га Јунајтед продужи за годину дана. Црвени ђаволи ће то сигурно и урадити како не би остали без обештећења, али то не значи да ће тражити велике паре. Матич се чини као релна опција за Интер у јануару.

Онда би на лето Нерзаури кренули у лов на капиталца, а директору Мароти је у глави само једно име – Сергеј Милинковић Савић. Желео га је и Јувентусу, слао неколико понуда, али није добио зелено светло од Лација. Сергејева цена је тада била нереално висока, а од тада се Лотито мало уразумио и свео захтеве на неке реалније износе.

Желео је Марота и летос Сергеја у интеру, али тада није било простора у буџету за тако скупо појачање и ствар је пролонгирана за годину дана. Следећег лета Интер неће морати да јури на толико страна као претходног у потрази за појачањима, Конте има окосницу тима и Марота ће моћи да се фокусира на Сергеја који је добро кренуо у овој сезони и ниже голове и асистенције.

Претходних недеља се по италијанским медијима провлачило да је Сергеј продужио уговор са Небескоплавима до 2024. године под истим финансијским условима?! То није тачно и никакав договор око новог уговора није постигнут. Милинковић Савић има актуелни уговор са Римљанима до 2023. године и тренутно га на занима продужетак. Што је сигнал да га на лето занима промена средине и да је коначно дошло време за трансфер о којем се прича већ две године.  

Колика би цена трансфера била, то још нико не помиње. Али да је Интерова велика жеља, јесте.

ФОТО: реутерс

Извор: Б92/мондо.ба/Анадолија/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар