Малдини: Нећемо да чекамо још десет година!

Легенда Милана о разлозима именовања Стефана Пиолија. . .

Фудбал 11.10.2019 | 15:36
Малдини: Нећемо да чекамо још десет година!
Легенде су ту, али Милан не мрда. Можда и прави пример да велика играчка имена не морају да донесу успех на руководећим и(ли) организационим позицијама је клуб са Сан Сира. На жалост армије навијача, не иде му ни ове сезоне, иако су Паоло Малдини и Звонимир Бобан чланови Управног одобра, а како је кренуло делује да ни они сами неће дуго потрајати, јер Росонери просто не личе на себе.

Поготово на терену, где је цех очајним резултатима (само три победе и четири пораза у уводних седам кола) платио Марко Ђампаоло, иначе Малдинијев избор у паузи између две сезоне, после растанка са Ђенаром Гатузом. Бивши стручњак Сампдорије је експресно смењен, а на његово место постављен Стефано Пиоли. Познато име у италијанском фудбалу, не и толико велико да би донео очекивани препрод Милану.

Уосталом, досад је водио Палермо, Болоњу, Лацио, Фјорентину... Клубове осредњег квалитета. Плус је седео на клупи великог Интера, што тифозима Милана посебно боде очи. Не и Малдинију.

„Именовање Пиолија није коцкање Милана. Не желимо тек тако да отпишемо ову сезону, већ да нам она послужи као основ за неке наредне“, мирно делује бивши капитен Росонера.

Један од најбољих дефанзиваца у историји фудбала, сада технички директор клуба, уверава да Милан није имао куд осим да посегне за шок терапијом и већ другим тренером у сезони која је тек почела.

„Ђампаоплу хвала на свему што је учинио, посебно на професионализму. Пре три месеца смо причали о њему, али долазак Пиолија је заједнички избор. Уколико вратимо време назад, схватићемо да је долазак Марка Ђампаола био исправан потез за млад тим који нам је био на располагању, али једноставно, није му се дало. Бранио сам га, јер сам веровао да тиме чиним праву ствар“.

Џаба. Милана се у Серији А нико не плаши. Бар не у мери као кад је Паоло са капитенском траком око руке предводио тим. Или кад је Макс Алегри 2011. донео последњи Скудето пре почетка страховладе Јувентуса. После Алегрија на клупи Росонера седели су: Кларенс Седорф, Филипо Инзаги, Синиша Михајловић, Кристијан Броки, Винћенцо Монтела, Ђенаро Гатузо и Марко Ђампаоло. Све у размаку од пет година.

„Остала нам је још 31 утакмица до краја првенства. И даље верујемо да можемо целу сезону да окренемо у нашу корист. Не желимо да чекамо наредних десет година да бисмо опет постали конкурентни за трофеје“, нада се Паоло Малдини.

Делује да је само нада на Сан Сиру и остала.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар