Ракитић поручио Барси...

"Нећу шетње и море, хоћу на терен!" Репрезентативац Хрватске говорио за тамошње медије о својој ситуацији у тиму Ернеста Валвердеа, али и о улози у селекцији "ватрених".

Фудбал 11.10.2019 | 12:26
Ракитић поручио Барси...
Иван Ракитић не жели да се помири са седењем на клупи. Хрватски фудбалер је поново део националног тима, а пред мечеве против Мађарске и Велса је говорио о својој ситуацији у клубу.

"И ја бих радо знао шта је разлог моје ситуације у Барселони. У фудбалу се догађају ствари које не можемо увек да разумемо, али морамо да их поштујемо. Неугодно ми је и тешко јер сам навикао да играм, увек сам био спреман да дам све за тим, а сада се то мало променило", рекао је Ракитић, а преносе 24сата.

Он је пропустио окупљање репрезентације Хрватске током септембра, јер није био потпуно психички спреман због дешавања у Барселони.

"За мене никад није било сумњи, за мене је репрезентација број један. Али понекад се догоде неочекиване ситуације попут моје у клубу. Да сам знао то раније, другачије бих реаговао. Мислио сам да је најбоље за мене и репрезентацију да покушам да испразним главу и кад дођем да будем спреман 100 посто. Тад то нисам могао да будем и мислим да је коректно и поштено да имам респект према саиграчима", рекао је Ракитић и наставио.

"Не знам шта ће бити у Барселони. Криво ми је, једва чекам да се вратим на терен јер тамо ми је најлепше.  Имам уговор још пар година, нема бољег места за играти од Барселоне, најбољег клуба на свету. Желим да играм и не могу да будем миран, захвалити се, шетати градом и хвалити им море..."

Ракитић је дао и наговештај да би могао да промени клуб уколико ствари буду остале на истом и у наредном периоду.

"Разговарао сам с људима у клубу, остао сам иако сам размишљао и о другим ситуацијама. Желим најбоље у клубу, борити се, да тим види да сам спреман кад год треба истрчати на терен. Ако видим да ништа не може да се промени, онда ћемо поново сести и разговарати", закључио је Ракитић:

Искусни везиста је у Барселони од 2014. године и са Каталонцима је освојио Лигу шампиона већ у првој сезони у клубу. Сада одлазак са "Ноу Кампа" не делује немогуће, можда већ и у јануару.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар