"Кристалишу се улоге у Партизану!"

Показали смо да нисмо мекани! Био је најбољи играч црно-белих у Штарк арени, а после меча је говорио о подели улога у тиму.

Кошарка 09.10.2019 | 11:29
"Кристалишу се улоге у Партизану!"
Новица Величковић је био изузетно инспирисан и ефикасан, Кори Волден је уносио мир и разигравао Партизан, али је херој другог тријумфа црно-белих у Еврокупу дефинитивно био Раде Загорац.

Један од Партизанових староседалаца потврдио је да је дочекао почетак сезоне у одличној форми, на коју није утицала ни повреда леђа, коју је задобио током АБА Суперкупа.

У дуелу против Тофаша, у првом мечу сезоне пред црно-белим трибинама Штарк арене, Загорац је убацио 26 поена, уз пет скокова и био је увек ту када је било тешко.

И када је турски тим имао 14 поена предности и када се та разлика топила и истопила, "Загор" није бежао од одговорности, већ је узимао лопту и погађао.

"Задовољни смо, јер је у принципу доста тога стало у једну утакмицу. Било је доста неких амплитуда, за које ћемо се са прогресом сезоне трудити да их буде што мање. Ово је добар показатељ да нисмо мекани, пре свега ментално. И поред минуса, били смо свесни да је већина шутева које су убацивали плод њиховог квалитета и среће, а да је притом била присутна наша добра одбрана", изјавио је он новинарима у свлачионици.



Тофаш је одиграо веома добро у првом делу, био је изузетно прецизан, а на предност је отишао са достижнијом разликом од максималних 14 поена. Скор на паузи био је 45:49.

"Охрабривали смо се међусобно, држали тимски дух и када смо упркос свему томе били на 'минус 4' на полувремену, били смо свесни да подизањем нивоа одбране неће моћи да издрже целу утакмицу".

Упитан за своју игру, Загорац је остао скроман.

"Задовољан сам како сам одиграо, већ се кристалишу улоге у екипи, мање-више. Иако је рана фаза сезоне, неке ствари су се посложиле. Имамо људе који су задужени за различите роле. У другом полувремену је то био Кори (Волден). Фантастично је разигравао у одсудним тренуцима. Било је нападачки расположених и та разноврсност је јако добра за нашу екипу".

Наредни меч црно-бели ће играти у суботу, против Примоске у Словенији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар