СЛС: Марин ''спасао'' Звезду у 97'!

Марин у последњој секунди донео победу Звезди у Крушевцу! Фудбалери Црвене звезде савладали су Напредак у Крушевцу са 1:0, у мечу 11. кола Линглонг Суперлиге Србије.  Маестро Марин у последњем секунду! Звезда промашила све, па и непостојећи пенал, али има свог малог генија! Сломљена срца Крушевљана који су се одлично бранили од првог до последњег секунд и нису се одбранили.

Фудбал 06.10.2019 | 18:15
СЛС: Марин ''спасао'' Звезду у 97'!
Неколико зицера, пречка, статива, тотална доминација, непостојећи пенал који је Бен послао преко гола, мајсторија генијалног Марка Марина у последњем секунду меча и тешко извојевана победа Црвене звезде у Крушевцу.  

Шампион Србије је поготком капитена из слободног ударца у 97. минуту заслужено победио у Крушевцу (1:0) јер је игром био далеко ближи тријумфу. Али исто тако је и Напредак из своје перспективе захваљујући спартанској дефанзиви заслужио да остане непоражен. Погтово је то заслужио сјајни голман Милошевић. Секунди су их делили од тога да неискусни Самјуел Баха није беспотребно фаулирао Вулића на 20 метара од гола Напретка у последњем нападу Звезде и омогућио гостима сјајну шансу да ишчупају победу.

Марин је преузео одговорност и када су сви очекивали да гађа преко живог зида, показао је сву фудбалску генијалност гађајући у голманов угао по земљи. Прави мајстори имају херца да ураде тако нешто у таквој ситуацији. И да погоде.

Срца Крушевљања су сломљена, Звезда је дошла до ђаволски тешко извојеване победе и још једном показала да има кризу игре и реализације када мора да пробије добро организован тим. Породила је Звезда ову победу данас. Могла је до ње да дође на незаслужен и нечастан начин, али је на крају дошла фудбалском мајсторијом и изашла као прави победник из Крушевца. Тешко Бахи када га погледају саиграчи у свлачионици... 

Милојевић је опет морао да ломи руке како да састави стартну поставу због лимита странаца,а овога пута су ван протокола остали Жандер, Ван ла Пара, Томане и Кањас. Звездин тренер је први пут ове сезоне извео стартну поставу са Беном, Марином и Гарсијом као офанзивним трилингом иза класичног нападача Боаћија, што је вероватно и најјачи Звездин напад који може да се састави у домаћем првенству. Кањасово место у маневру је попунио млади Његош Петровић, а уместо Јованчића који је у слабој форми, заиграо је херој преокрета у Лиги шампиона Милош Вулић. Дакле, офанзивна поставка Милојевића који је претпоставио да ће морати да сломије отпор врло дефанзивног протвника.

Тако је и било... 

Напредак се врло организовано и компактно бранио. Звезди је препсутио послед лопте и наместио прву линију одбране на 40 метара ос двог гола. Све што је Звезда покушавала, дешавало се после центаршутева са крича, шутева са дистанце или прекида. Кроз средину се није могло, а домаћи су користили благ критеријум судије Бојана Николића да честим фауловима сасеку Звездине акције на 30 и кусур метара од гола. Успела је Звезда после таквог фаула и прекида да затресе мрежу на поечтрку меча, али је тај гол Дегенека оправдано поништен због офсајда. Била је ту и контроверзна ситуација у 10. минуту када је Бен остао на земљи приликом контакта са Бјелошем који је натрчао на њега, докачио га и не гледајући, али је лопта била далеко и тешко да је могло да се окарактерише као ситуација за пенал.

Најчешће је лопта била у поседу Марка Марина, али Звездин капитен није успевао да протури неку асистенцију у свом стилу и споји са голом Боаћија. Уместо тога је у првом полувремену имао неколико млаких покушаја са дистанце који су били лак плен за одличног голмана Милошевића. Голман Чарапана је сјајним рефлексом осујетио и најбољи покушај Звезде у првом полувремену када је зауставио страшан шут главом Милуновића са пет метара. Матео Гарсија је био превише повучен, често се враћао дубоко по лопту и није успевао да уради више пред голом Напретка иако је истрчао једну сјајну контру коју је Пајовић зауставио у последњем моменту невероватним клизећим стартом. Али то је била ретка ситуација да је неко од офанзиваца Звезде имао простора да угрзои гол домаћег тим. Бен је био у оном слабом издању из евроквалификација. Боаћи скоро неприметан и потпуно одсечен. Додатни проблем Милојевићује представљала и повреда Гајића који је после пола сата морао да напусти терен и уступи место Панкову што је значило прекоманду Дегенека крај десне аут линије.

Напредак је полувреме завршио без шансе и шута у гол, а није запретио ни из неколико кронера који су му била једина нада за постизање гола. Добро је Предраг Роган припремио своију екипу за дефанзиву и затворио прилазе голу, а домаћи су уз дупло више прекршаја успели да уведу Звезду у зону фрустрације.

Шампион је још офанзивније кренуо у другом полувремену. Притисак је био константан, Напредак није успевао да људски пређе центар, али се и даље држао зубима и добро бранио. Милојевић је осетио да је ђаво однео шалу и од 60. минуту послао другог шпица Павкова на терен уместо Гарсије и пребацио на формацију која је донела преокрет против Олимпијакосу.

Почеле су да севаје шансе око гола Крушевљана. Претио је Бен, сјајно бранио Милошевић, Павков је после три минута на терену ушао у шансу, а чудесни голман Милошевић је успео чак да спречи и аутогол Миладиновића. Звездин пристак је постао невероватан, играло се само у последњој трећини терена, Павков је погодио пречку, а Његош Петровић фантастичним ударцем са 20 метара уздрмао стативу. Није Звезда имала среће у јеку најјачих напада и онда је дошао поклон са неба.

Судија Бојан Николић који је до тада углавном судио у корист домаћина толеришући грубу игру Напреткових фудбалера, частио је Звезду пеналом. Бен је био у дуелу са Спремом, прошао га и театрално пао без контакта. А Николић је насео на глуму Звездиног нападача и показао на белу тачку.

Бен је преузео одговорност и слабу утакмицу “крунисао” тешким промашејем са 11 метара. Понајбољи извођач пенала у Звезди последњих година је извео најгори пенал од доласка на Маракану и пребацио гол.

Правда задовољена или не? Јесте због начина на који је дошло до пенала, није јер је Звезда заслужила макар један гол приказаном игром и створеним шансама. Али и строга дефанзива је легитимно средство у фудбалу што звездаши најбоље знају и за то треба честитати домаћим фудбалерима који су меч завршили без једне иоле озбиљне шансе.

Промашени пенал је донекле охладио темпо Звездиних напада. Дотадашња офанзива је спласнула иако је Звезда направила опсаду домаћег гола. Међутим фрустрације и нестрпљење у неким ситуацијама су коштали Звезду у завршници и домаћи су одолевали. Судија Николић је показао пет минута надокнаде, продужио је због црвеног картина и дао шансу Звезди за последњи напад, а Баха је частио госте прекидом који је Марин претворио у победу. 

Голови пали када је најважније: Младост до три бода у Инђији. Бојовић и Јовановић прецизни за Лучанце.

Инђија ређа поразе, имала је и Младост два узастопна, али је данас на гостовању поменутом тиму екипа Горана Станића успела да слави са 0:2 (0:1) и да дође до врло важна три бода.

Може се рећи да је Младост дала оба гола баш када је било најважније по госте па су успешно одрадили посао.

Меч је имао такав ток да је Младост већ на старту утакмице стекла предност и то је екипи из Лучана омогућило да игра доста лакше и растерећеније у наставку.

Већ у седмом минуту је Младост дошла у предност када је Милан Бојовић пуцао пенал и био прецизан за рану предност гостију. Инђију је сигурно пресекао тако рано примљен гол па домаћин није успео да одреагује до полувремена, а ни до краја утакмице, испоставило се.

Младост је у 80. минуту преко Јовановића успела да подигне предност на 2:0 и тако је стигла на крају и до убедљиве победе, а Инђија није имала шансу ни за реми при крају дуела.

Добар посао за Лучанце...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Братунац

06.10.2019 17:12

Срамота за фудбал, ста се све судило данас на утакмици у корист Ц З, страсно, залосно и смијесно.

ОДГОВОРИТЕ