ИТА: Тотални рат! Интер - Јувентус...

Чека нас спектакуларан двобој тимова који су, уз Наполи, главни кандидати за титулу. Дуел најљућих ривала у Италији, Антонио Конте против свог бившег клуба у којем (је) има(о) статус легенде, Бепе Марота на Фабија Паратићија. . .

Фудбал 06.10.2019 | 14:20
ИТА: Тотални рат! Интер - Јувентус...
Предстојећи Дерби Италије даће одговор на питање да ли је Интер озбиљан кандидат за „скудето”. По свему приказаном ове сезоне и те како јесте, али неколико година уназад догађало се да Неразури прерано полете, „прославе“ титулу већ у новембру, а месец-два дана касније кола се сурвају низбрдо па и Лига шампиона буде под знаком питања. С друге стране, Јувентус по правилу не блиста на почетку сезоне, темпира форму за други део такмичарске године и, барем је то досад био случај, на крају је дизао пехар. Наравно, има ту и до разлике у квалитету, дужој клупи, менталитету...

Како било, Интер је паметном политиком озбиљних власника у виду фамилије Женг смањио квалитативну разлику у односу на Јувентус. Јасно је било Кинезима да морају прво да поставе адекватне темеље да би уопште покушали да пољуљају торинског гиганта. У то име доведен је некадашњи оперативац Јувентуса Бепе Марота, а након њега и Антонио Конте. Разлика у односу на претходни период је евидентна. Интер доводи квалитетнија појачања, озбиљнија имена, паметније улаже, а и сам ефекат Конте је поприлично видљив. Допринео је томе и бивши кондициони тренер Реал Мадрида (радио и у Јувентусу) Антонио Пинтус који „уништава“ играче на тренинзима, па сада Контеови пулени "лете" по терену и у самом финишу утакмице.

Бетонски зид Хандановић – Годин – Де Фрај – Шкринијар улива страх у кости противничким нападачима и досад је примио само два гола у Серији А. Стефано Сенси је право откровење, Марцело Брозовић стандардно добар, Николо Барела полако показује зашто је добио надимак „нови Дејан Станковић“, а Квадво Асамоа и Антонио Кандрева играју боље него раније. Ромелу Лукаку се још није најбоље снашао, али његова способност да одвуче своје чуваре и направи простор и те како помаже везном реду. Алексис Санчез је већ почео да погађа, Лаутаро Мартинез се још увек тражи, а наговестио је улазак у форму поготком на Камп Ноу у Лиги шампиона.

"Очекује нас спектакл, биће ово велика утакмица коју жељно ишчекују сви навијачи. Морамо да покажемо жељу, ентузијазам и храброст. Говорим то од почетка, за нас је свака утакмица важна. Сваки меч је корак напред, ту мислим и на пораз од Барселоне. Добро смо одрадили посао, али видели смо и где морамо да напредујемо. Пред нама је дуг пут ако желимо да играмо на врхунском нивоу. Јувентус је доминирао у Италији последњих година и био веома добар у Европи. Чека нас тежак дуел", рекао је Антонио Конте, који не може да рачуна на Алексиса Санчеза који је зарадио црвени картон у прошлом колу на гостовању Сампдорији.

Маротин одлазак је дефинитивно ослабио Јувентус. Фабио Паратићи је озбиљан фудбалски зналац, писало се да има у глави буквално све о сваком играчу на свету, али ипак је Марота био тај који је вукао конце на тржишту и завршавао послове. Довољно у прилог говори овој тези хаотична ситуација у којој се летос нашао Јувентус. Клуб је морао да продаје, много играча имало је превисоке плате, али нико није желео да оде, а Јувентус није успео у намери да се свих отараси. Такође, првобитно је летос Маурицио Сари изјавио да апсолутно рачуна на Паула Дибалу, потом се ситуација променила неколико дана касније и Аргентинац је био на продају. На крају, није успео ни Хојин трансфер, а једна од реалнијих могућности, размена Икарди – Дибала, није реализована због тврдоглавости некадашњих блиских сарадника, данас љутих непријатеља.

Није тајна ни да Јувентусова управа није најзадовољнија Саријем, а не треба заборавити ни да је Кристијано Роналдо ове сезоне одсуствовао са терена због повреде. Године очигледно чине своје...

Да се разумемо, Јувентус има моћан тим, и даље је главни кандидат за титулу, али је ове сезоне, за разлику од претходних година, показао и неке елементе рањивости.

Некадашњи тренер Наполија неће моћи да рачуна на Ђорђа Кјелинија, Матију де Шиља, Данила и Дагласа Косту. 

"У оваквим утакмицама нема фаворита. Видим само две снажне екипе. Интер је одлична, комплетна и опасна екипа. Биће ово прелепа утакмица. Веома је битно да на крају утакмице будемо задовољни својим издањем, ту је табела секундарна. Морамо да напредујемо из меча у меч и да будемо фокусирани најпре на игру", поручио је Сари. 

У сваком случају, чека нас спектакуларан двобој тимова који су, уз Наполи, главни кандидати за титулу. Дуел најљућих ривала у Италији, Антонио Конте против свог бившег клуба у којем (је) има(о) статус легенде, Бепе Марота на Фабија Паратићија...

Тотални рат може да почне!

20.45: ИНТЕР - ЈУВЕНТУС

Стадион: Ђузепе Меаца
Капацитет: 80.018
Судија: Ђанлука Роки

Пројектоване поставе:

Интер (3-5-2): Хандановић - Годин, Де Фрај, Шкринијар - Д'Амброзио, Барела, Брозовић, Сенси, Асамоа - Мартинез, Лукаку.

Јувентус (4-3-1-2): Шченсни - Квадрадо, Бонучи, Де Лихт, Алекс Сандро - Кедира, Пјанић, Матуиди - Ремзи - Роналдо, Игуаин. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар