ФРА: Икардијев "француски првенац"!

ПСЖ лако против другопласираног! Парижани без много муке савладали Анже. Сјајна партија Пабла Сарабије.  Нант се не шали, Монако опет посрће, а имамо и најбржи гол сезоне у Француској.  Занимљиви резултати у вечерњем програму Лиге 1. . .

Фудбал 06.10.2019 | 10:32
ФРА: Икардијев "француски првенац"!
ПСЖ поново лети: Каква партија Пабла Сарабије! Уписао се и Мауро Икарди за лаган тријумф против Анжеа – 4:0.

После првенца којим је донео победу против Галатасараја у Лиги шампиона (1:0), Мауро Икарди уписао је и свој први погодак за Пари Сен Жермен у првенству Француске и то у дербију са другопласираним Анжеом.

Дерби на папиру, али не и на терену, пошто су Парижани лако савладали госте - 4:0 и побегли им на пет бодова разлике после девет кола. Исто толико више, али и уз утакмицу више, имају од Нанта.

Аргентинац који је летос стигао из Интера свој први погодак у Лиги 1 уписао је у свом другом првенственом наступу, првом од старта, а учинио је то у 37. минуту из другог плана после повратног додавања Пабла Сарабије и помало неспретне реакције саиграча Идриса Гаја.

Претходно је Сарабија донео вођство Пари Сен Жермену лепим продором и ударцем у 13. минуту, а Гај је у 59. повећао на 3:0, када је одлични Шпанац прво погодио стативу, а онда неконтролисано шутирао, али је Сенегалац био на правом месту да лопту скрене у гол.

Коначних 4:0 поставио је Нејмар, после акције која је започета пред казненим простором "светаца" и само неколико секунди касније кулминирала поготком. Скодо па се Бразилац ушетао у гол Анжеа, а асистирао му је Чупо-Мотинг.

Иако је ПСЖ у девет кола доживео два пораза (уз седам победа), чини се да и ове сезоне неће имати већих проблема да се окити титулом - трећом узастопном, а седмом у последњих осам сезона.

Може ПСЖ да погреши у првенству као против Ремса, али тешко да може да понавља лоше партије у континуитету. Свеци поново лете, и то без Мбапеа и Едисона Каванија. Замишљен као дерби Лиге 1, деул на Парку Принчева између шампиона и одличног Анжеа ове сезоне претворио се у демонстрацију силе ПСЖ-а. На крају је било 4:0.

Била је то класична утакмица у којој јаки домаћин као змија жабу дави недораслог ривала. Анже је изашао храбро, поређан у формацију 4-3-3. Похвале за хрбарост, али не и за утисак. Није било Мбапеа, али је Пабло Сарабија преузео његову улогу. Сјајан меч одиграо је 40 милиона евра плаћени Шпанац и олакшао посао Томасу Тухелу.

Први погодак дело је некадашњег члана Севиље. ПСЖ је одиграо сјајну контру. Ерера је избацио у контру Сарабију, а овај потоњи је одличним ударцем десном ногом погодио мрежу Анжеа.

Поред Сарабијеу нападу ПСЖ-а су деловали Нејмар и Мауро Икарди. Аргентински шпиц је стигао до другог гола у новом клубу. Али све похвале поново су отишле на адресу Сарабије. Шпанац је одлично заврнуо лопту и омогућио Икардију да затресе мрежу ривала из зицер позиције.

Много тога може да обрадује Томаса Тухела. Поново су његови изабраници играли зрело у дефанзиви, сачувавши гол на трећем мечу у низу. За трећи погодак поново је био задужен Сарабија. После гужве крилни фудбалер ПСЖ-а имао је довољно присебности да асистира Геју за 3:0. Тачку на убедљив тријумф ставио је Нејмар.

Суботњи вечерњи програм у Лиги 1 донео нам је неколико занимљивих резултата, а најважнија вест је да Нант наставља да прати у стопу лидера из Париза.

Са два бода заостатка Канаринци, иначе осам пута шампиони Француске, одлазе на репрезентативну паузу после вредног тријумфа над Ницом од 1:0 на обали Атлантика. Тријумфа који им је омогућио нигеријски нападач Мозес Сајмон у самом финишу (86. минут) главом на центаршут резервисте Бамбе.

Тиме је Нант наставио страшну серију без пораза пред својом публиком, где има четири везане победе и очигледно озбиљне амбиције да се барем докопа пласмана у Лигу шампиона, ако не буде у могућности да се бори за титулу.

У одличној форми последњих недеља игра и Бордо који је нови тријумф уписао на гостовању у Тулузу где је било 3:1.

Жирондинци су тотално прегазили домаћина на овом сусрету који ће се памтити и по најбржем голу у сезони. За њега је заслужан крилни нападач гостију Де Превиј који је погодио мрежу Тулуза после само 56 секунди од првог судијског звиждука.

У лошу форму вратио се Монако који је прелако поражен на гостовању у Монпељеу са 3:1. Срби у редовима домаћина Михаило Ристић и Петар Шкулетић преседели су на клупи готово цео меч (овај први је истина ушао у игру 82. минуту), али су се радовали на терену сјајној партији својих саиграча.

Кнежеви су примили три лака комада до истека сата игре, а није им помогао ни почасни гол Бен Једера у 69. пошто су који минут касније остали са десеторицом због искључења Головина.

Дижон је био сигуран на свом терену против Стразбура (1:0) док је Брест у првих 45 минута решио питање победника у дуелу са Мецом (2:0).

ФРАНЦУСКА 1 - 9. коло

Петак

Амијен - Марсељ 3:1 (2:1)
/Алесами 11, Жираси 41, Мендоза 90+1 - Бенедето 23/

Субота

ПСЖ - Анже 4:0 (2:0)
/Сарабија 13, Икарди 27, Геј 61, Нејмар 90/

Брест - Мец 2:0 (2:0)
/Фосурије 11, Кастајето 45/

Дижон - Стразбур 1:0 (1:0)
/Мавидиди 38/

Монпеље - Монако 3:1 (2:0)
/Моје 31, Мендеш 39, Делор 56 - Бен Једер 69/

Нант - Ница 1:0 (0:0)
/Сајмон 86/

Тулуз - Бордо 1:3 (0:2)
/Кулури 61 - Де Превиј 1, Пабло 19, Хванг 53/



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар