ИТА: Милан окренуо Ђенову!

ВАР и Рејна чувају Ђампаола! Ђенова искористила велики кикс голмана "росонера" Пепеа Рејне и повела, али су гости у наставку преокренули и прекинули серију од три узастопна пораза у Серији А.  Спалова победа злата вредна и то са црвеним картоном! Парма је дошла осокољена добрим играма, али је добила хладан туш!

Фудбал 06.10.2019 | 09:54
ИТА: Милан окренуо Ђенову!
Реина прошао пут од пакла до раја! Примио најсмешнији гол у каријери, па одбранио пенал у 93. минуту! Марко Ђампаоло је купио себи још мало "живота" на клупи Милана - 2:1.

Изузетно лош старт и Ђенове (на четири посљедње утакмице освојен само бод) и Милана (три везана пораза), упалио је аларм у табору оба клуба, па је њихов вечерашњи дуел на стадиону "Луиђи Ферарис" био од великог значаја, како за тим Аурелија Андреацолија, тако и за "сквадру" Марка Ђампаола, који је већ дуго на ивици озказа.

Дуел седмог кола Серије А донио је много узбуђења, бољу игру домаћих у првом, гостију у другом полувремену, а Милан је на крају успио славити 2:1, и то послије преокрета, те тако прекине црну мини-серију од три утакмице на којима није успио освојити нити бод.

ЂЕНОВА - МИЛАН 1:2 (1:0)

Ђанлуиђи Донарума био је спреман да стане међу стативе у дуелу са Ђеновом, али је током загријавања осјетио бол у мишићу, па је Пепе Реина први пут ове сезоне "ускочио" на гол Милана.

И Шпанац је сасвим коректно дјеловао до 41. минута, а онда је примио "пацерски" гол.

Ласе Шене шутирао је из слободног ударца са више од 30 метара, Рејни се лопта одбила од руке и завршила иза његових леђа.

Претходно је искусни Шпанац имао неколико запажених интервенција, баш као и његов колега с друге стране, Јонуц Раду, који је добро испратио шут Суса, такође након прекида.

Ствари су се промијениле у свега 10 минута наставка.

Тео Ернандез прво је у 51. минуту из "мртвог угла" успио да прогура лопту између стативе и Радуа, за изједначење, да би потпуни преокрет услиједио шест минута касније.

Давиде Бираски, који је у првом полувремену замијенио повријеђеног Дијега Кришита, играо је руком, иако је изгледало да је и Леао учунио исто. Ипак, чекала се реакција из ВАР собе, а арбитар Маурицио Маријани, послије дугог гледања снимка, играчу Ђенове одлучио је да покаже црвени, а Милану додијели пенал.

Франк Кеси био је неумољив са "бијеле тачке" и постигао првенац у сезони.

Без обзира што су у посљедњих пола сата играли са десеторицом, Иван Радовановић и друштво нису се бранили. Напротив, покушавали су да "избришу минус" честим атацима на гол ривала.

Таква игра омогућила је гостима да вребају прилику из контре, а једну од њих у увећање предности није успио да искористи Леао. Раду је овај пут успио да одбрани.

А онда су и гости зарадили искључење. И то Давиде Калабрија, који је већ други пут у седам кола зарадио црвени картон (други жути), па је тако у посљедњих десетак минута виђена игра 10 на 10.

Калабрија је тако постао први играч у Лигама петице којем је у текућој сезони пошло за руком да два меча принудно заврши прије краја.

Покушао је Андреацоли увођењем и трећег нападача да дође бар до бода, и био је близу тога у самом финишу. Маријани је у 90. минуту досудио још један пенал, али за домаће.

Иако је било очигледно да је Кристијан Куаме симулирао, Реина га није срушио, млади арбитар ниије имао комуникацију са ВАР собом и одлучио је да остане при првобитној одлуци.

Шене је намјестио лопту на "креч", шутирао, а Рејна пантерском интервенцијом сачувао свог гол, Миланову побједу, а можда и Ђампаолов посао...

Какво вече Пепеа Реине у Ђенови! Искусни чувар мреже је прошао пут од пакла до раја на Луиђи Ферарису, примио један од најсмешнијих голова у каријери, а онда у 93. минуту одбранио једанаестерац Ласеу Шенеу и донео велика три бода свом тиму. Росонери су после преокрета савладали Ђенову на Луиђи Ферарису и коначно прекинули низ од три узастопна пораза у Серији А, а тренер Марко Ђампаоло је купио себи још мало "живота" на клупи - 2:1 (0:1).

Милан је показао два лица на овом мечу. Прво је било више него бледо, гости су одиграли изузетно лоше прво полувреме, што је на крају домаћи тим успео да искорсисти и дође до вођства захваљујући голу Ласеа Шенеа из слободног ударца у 41. минуту. Тај шут бившег играча Ајакса био је прилично добар, али у потпуности иде на душу Пепеу Реини. Искусни Шпанац је направио један од већих киксева у својој каријери, очајно се поставио на једну полувисоку лопту, а она је прошла поред њега и завршила у мрежи. Реина се изненада нашао у тиму, пошто се Донарума непосредно пре меча пожалио на мучнину и болове у стомаку. Шпанском чувару мреже на душу иде само тај кикс, у свим осталим ситуацијама је био на висини задатка.

Срећом по Милан, Ђампаоло је успео да препозна где је највише шкрипало у његовом тиму. У свлачионици је оставио потпуно деморалисане Чалханоглуа и Пјонтека, а екипи унео живост зајваљујићи Пакети и Леау. Управо су њих двојица донели преокрет свом тиму и променили читаву ситуацију на терену.

За изједначујући гол у 52. минуту био је заслужан пожртвовани Тео Ернандез, који је жестоко пробио по левом боку, а онда некако пронашао пукотину међу рукама Андреја Радуа.

Само четири минута касније кључни тренутак утакмице. Леао је у једном од својих добрих налета ушао у шеснаестерац домаћина, покушао је да се ослободи Бираскија, а онда су обојица играли руком у казненом простору Ђенове. Судија Маријани је проценио да је играч Ђенове први имао контакт са лоптом, доделио му је црвени картон и показао на белу тачку, са које је хладнокрван био Франк Кеси.

Милан је држао контролу утакмице све до 79. минута, када је Калбрија зарадио други жути картон. Домаћин је слино нападао, Андреацоли је увео Пандева на терен, а овај одмах спојио са голом Куамеа, на којег је налетео Реина и Маријани је поково досудио једанаестерац. Дилема је поново постојала, јер је чињеница да се тамнопути нападач бацио након благог контакта. Ипак, ни након консултације са ВАР собом одлука није промењена. Шене је преузео одговорност, а Реина прочитао његову намеру и уместо трагичара понео улогу великог хероја свог тима.

Милану је ово трећа победа у сезони, којом се пробио на 11. место, док је Ђенова претрпела четврти пораз и налази се на поражавајућој 19. позицији на табели.

Спалова победа злата вредна и то са црвеним картоном! Парма је дошла осокољена добрим играма, али је добила хладан туш!

Још је рани део сезоне, али ова победа Спала би могла на крају да буде једна од битнијих ако овај тим успе да обезбеди опстанак. На стадиону Паоло Маца у Ферари гостовала је Парма, а домаћин је успео да дође до тријумфа голом Андрее Петање у 31. минуту. Била је то добра акција, а Петања је погодио и решио овај сусрет - 1:0 (1:0).

Жервињо је такоше постигао гол у 79. минуту за Парму, али је он поништен због офсајда, па је тако Парма остала и без бода.

Спал није имао на располагању неколико играча који покривају бочне стране средине терена. Фарес ће се вратити на терен тек у 2020. години, а Д’Алесандро после паузе у првенству.  Парма је стигла у град Лукреције Борџије осокољена са две укњижене победе против Сасуола и Торина, али... Ни тај повишен морал данас Крсташима није много помогао.

Стефеца је био асистент код јединог гола на мечу, а могао је и да буде трагичар јер је у другом полувремену искључен и то због другог жутог картона који је добио због симулирања у противничком шеснаестерцу.

За Спал је играо и наш Ненад Томовић, али је замењен у 65. минуту када је уместо њега у игру ушао Цјонек. По Спал је најважније да је издржао до краја меча и узео сва три бода.

Са овим пленом Спал је доша до свог шестог бода у досадашњем делу сезоне и то после три узастопна пораза која је имао. После две победе Парма је сада доживела пораз.

Сампдорија у агонији! Велосо одвео Верону у горњи дом. Ужасни тренуци за састав Еузебија ди Франческа - 0:2.

Потпуна агонија за Сампдорију у овој сезони. Нико није могао да предвиди да ће екипа из Ђенове након седам одиграних кола Серије А бити закуцана за дно табеле са свега три освојена бода. Екипу Еузебија ди Франческа вечерас је у додатни проблем погурала борбена Верона, која упркос свим оспоравањима пред почетак сезоне, храбро крчи свој пут и у овом тренутку се налази на сјајном деветом месту на табели - 2:0 (1:0).

Домаћин је своје прилике на овом мечлу користио у правим тренуцима, док је са друге стране, Сампдорија и оно мало својих промашила, па није могла да се нада бољем резултату.

Најзаслужнији за друго славље свог тима у сезони још једном је био фантастични Мигел Велосо. Искусни везиста је у деветом минуту сјајно центрирао из корнера код гола голобрадог Кумбуле, док је у 81. минуту после још једног његовог центаршута сопствену мрежу погодио Никола Муру.

Верона није играла лепршаво, али је читав посао могла да реши још у последњим тренуцима првог полувремена. Маријуш Степински се тада нашао у изгледној шанси, али је заблистао Емил Аудеро.

Сампдорија је непосредно пре другог примљеног гола пропустила две одличне шансе. Ипак тада је у размаку од само шест минута заблистао голман домаћих Марко Силвестри. Прво је одбранио ударац Ђанлуке Капрарија, а онда и и Фабија Кваљареле, после чега је уследила заслужена казна. Последњу прилику да макар ублажи пораз у трећем минуту надокнаде пропустио је Емилијано Ригони.

Српски репрезентативац Дарко Лазовић још једном се нашао у стартној постави Вероне, а у 58. минуту заменио га је Луиђи Витале.

СЕРИЈА А - 7. КОЛО:

СПАЛ - Парма 1:0 (1:0)
/Петања 31/

Хелас Верона - Сампдорија 2:0 (1:0)
/Кумбула 9, Муру аг/

Ђенова - Милан 1:2 (1:0)
/Шене 41 - Ернандез 51, Кеси 57 пен/

У суботу:

Фиорентина - Удинезе (12.30)
Аталанта - Леће (15.00)
Болоња - Лацио
Рома - Каљари
Торино - Наполи (18.00)
Интер - Јувентус (20.45)

Одгођено:

Бреша - Сасуоло

ТАБЕЛА: Интер 18, Јувентус 16, Аталанта 13, Наполи 12, Рома 11, Лацио 10, Каљари 10, Торино 9, Хелас Верона (+1) 9, Парма (+1) 9, Милан (+1) 9, Фиорентина 8, Болоња 8, Удинезе 7, Сасуоло 6, Бреша 6, Леће 6, СПАЛ (+1) 6, Ђенова (+1) 5, Сампдорија (+1) 3.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар