Америка: Палмер и Гренел ће блиско сарађивати

Амерички Стејт департмент саопштио је да ће Метју Палмер уско сарађивати с новоименованим изаслаником председника Доналда Трампа за Косово Ричардом Гренелом.

Свијет 05.10.2019 | 14:12
Америка: Палмер и Гренел ће блиско сарађивати
Палмер је именован је у сепмтембру за специјалног изасланика за Западни Балкан.

"Специјални изасланик Палмер наставиће такође свој важан рад на приближавању региона Западу, радећи с владама у унапређивању реформи и ојачању против спољашних утицаја, помажући им да превазиђу проблеме који их ометају у њиховим европским и евроатланским аспирацијама", каже се у одговору Стејт департмента Радију слободна Европа (РСЕ).

Радио преноси и изјаву једног неименованог портпарола Стејт департмента да САД виде историјску могућност да Београд и Приштина постигну свеобухватан споразум о нормализацији односа.

"Одлука председника о именовању председничког изасланика за мировне преговоре подвлачи посвећеност Сједињених Држава миру, стабилности и просперитету за народ Србије и Косова”, рекао је тај званичник Беле куће.

Председник САД Доналд Трамп именовао је у четвртак увече америчког амбасадора у Немачкој Ричарда Гренела за изасланика у преговорима Београда и Приштине, а раније је, у августу, званичник Стејт департмента Метју Палмер именован за специјалног изасланика за Западни Балкан.

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар