Видео: Марк Маркез доживео тежак пад!

Водећи у генералном пласману Мото ГП шампионата на првом тренингу ВН Тајланда доживео је удес у ком је задњи део Хондиног мотоцикла буквално разнет у комаде!

Остали спортови 04.10.2019 | 12:07
Видео: Марк Маркез доживео тежак пад!
Тежак удес Марка Маркеза: Хитно пребачен у болницу, добро је! Петоструки првак света у Мото ГП-у пао на тренингу, лекари утврдили тешке повреде и хитно га пребацили у болницу. Мало је фалило да због губитка пасоша не допутује на Тајланд.

Само пет минута од краја првог незваничног тренинга на стази у Бурирнаму, срча, лом и неверица. Марк Маркез који већ у недељу треба да покуша освајање нове титуле краљевске класе пао је са Хондиног мотоцикла. О силини удара најбоље сведоче слике његове машине која је остала не само без точка, већ и без комплетног задњег дела машине.

Добра вест је да је Марк Маркез брзо устао, видно посрћући због болова у доњим екстремитетима. Њега је у оближњи медицински центар превезла хитна медицинска служба где ће бити обаввљени детаљњи прегледи мотоциклистичког аса.



Иначе, Шпанац је у тренутку удеса био најбржи на стази, али су га до краја прве тренинг сесије по штоперици претекли пада Фабио Квартараро који је стазу апсолвирао у времену од 1:31.17 минута, а с ледили су  га и Маверик Вињалес, Андреа Довоциозо, Џек Милер, и Валентино Роси.

Пратићемо и у току дана развој ситуације везане за удес Марка Маркеза, уз напомену да ће од његовог учинка на Тајланду зависити пуно тога. Одлука би могла да падне већ у недељу на трци која стартује у недељу у 9.00 по средњеевропском времену.



Актуелни првак света у Мото ГП, Марк Меркез, доживео је страшан пад на тренингу пред Велику награду Тајланда. Освајач шампионских круна из 2013, 2014, 2016, 2017. и 2018, успео је да се подигне и сам оде до хитне помоћи.

Међутим, у питању је тежа повреда сјајног Шпанца.

Током прегледа је установљено да је Маркез претрпео тешке повреде леђа и леве ноге, па је хитно пребачен у болницу у Бурирему.

Маркез је пао пет минута пре краја тренинга, изгубио је равнотежу у једној кривини и пао. Задњи део његове Хонде се потпуно распао том приликом.

Занимљиво да је мало фалило да Маркез "прескочи" недељну трку на Тајланду, јер је на царинској контроли пре лета из Барселоне у Доху установио да код себе нема пасош. Радници на царини нису могли да га пусте, а времена за израду нових путних докумената није било.

На срећу или несрећу, људи из његове екипе замолили су особље на аеродрому да прегледају авион којим је Маркез допутовао у Барселону и на једном седишту пронађен је његов пасош.

Маркез је тренутно водећи у генералном пасману, а до краја сезоне остало је још пет трка.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар