Крај велике каријере: Опрашта се Клаудио Маркизио!

Маркизио због повреде "окачио патике о клин"! Бивши везиста Јувентуса и репрезентативац Италије Клаудио Маркизио одлучио је да заврши фудбалску каријеру у 33. години, преноси Газета дело Спорт.  За данас је заказано обраћање ''седмој сили''. . .

Фудбал 03.10.2019 | 09:16
Крај велике каријере: Опрашта се Клаудио Маркизио!
Како се наводи, Маркизио ће на конференцији за медије на стадиону Јувентуса у Торину објавити да дефинитвно престаје са активним играњем фудбала.

Маркизио завршава каријеру због повреде колена која га мучи дуже време и управо из тог разлога напустио је Зенит из Санкт Петербурга у августу.

Недавно је имао понуде Ренџерса и Монака, као и бразилских и кинеских клубова, али је преломио да не игра више.

Италијански медији пишу да Маркизија чека улога функционера у матичном Јувентусу, у коме је провео укупно 12 година рачунајући и млађе категорије.

За Азуре је наступио 55 пута и дао пет голова, уз друго место на Европском првенству 2012. године.

''Дијете'' Јувентуса Клаудио Маркизио, који је прошао све млађе селекције ''старе даме'' и у Серији А (уз једногодишњу позајмицу у Емполију) укупно одиграо 295 утакмица и постигао 33 гола, данас би могао да саопшти одлуку о завршетку играчке каријере!

33-годишњи Маркизио ће се током дана на стадиону Јувентуса обратити новинарима, који су због повреде кољена коју ''вуче'' већ дуже времена већ почели да шпекулишу да ће стављање тачке на каријеру бити једина тема његовог излагања.

Везиста, који је током професионалне каријере укупно одиграо 435 утакмица, у сезони 2018-19 носио је дрес руског Зенита, а са Јувентусом је освојио чак 15 трофеја, од чега чак седам у Серији А, те један у Серији Б, у којој су ''бјанконери'' наступали из познатих разлога...

После дугих 15 година професионалног бављења фудбалом, бивши италијански репрезентативац и дугогодишња узданица Старе даме Клаудио Маркизио (33) се опростио од активног играња. Реч је о рођеном Торинезу који се омладинском погону Јувентуса прикључио давне 1993. године када је имао само осам година.

Тактички увек беспрекоран, мекан на лопти и изврсне фудбалске визије Клаудио је био један од оних који су дириговали игром Старе даме, а навијачи су то знали да препознају па им тако није дуго требало да међу популарном групом ултраса Јувентуса под називом Другхи добије статус иконе и надимак Ил Принципино(Мали Принц).

За Стару даму је дебитовао 2005, а његов први од 389 наступа у дресу Јувентуса догодио се у куп утакмици против Мартине када га је у игру увео Дидије Дешан уместо Матеа Пара. Тих година Јуве је услед афере “калчополи” играо у Серији Б па је тако овај младић могао да добије нешто више прилика у првом тиму.

У сезони 07/08. Маркизио је послат на позајмицу у Емполи, а тамо је, заједно са својим пријатељем из омладинског погона Старе даме Ђовинком, показао како су ова двојица младића небрушени дијаманти и како Јуве не треба да брине за будућност. Поред Јувентуса у каријери је наступао и за руски Зенит, а треба рећи да је у дресу репрезентације Италије забележио 55 наступа и постигао пет голова.

Маркизио ће своју одлуку о пензионисању образложити поподне на заказаној конференцији у седишту Јувентуса. 

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар