Најава: Вечерас у ЛШ...

Најизједначенија група ЛШ добија другачије контуре. . .  Потенцијална победа Лајпцига, или још један неуспех Бенфика могли би да детерминишу даљи ток борбе за евроспко пролеће у најеминентнијем континенталном такмичењу. Зенит и Лион би да се тргну!

Фудбал 02.10.2019 | 15:36
Најава: Вечерас у ЛШ...
Вероватно најизједначенија група Лиге шампиона могла би после 2. рунде да добије другачије контуре. После првог кола Гурпе Г најбоље стоји Лајпциг, који је славио гостујућу победу на Лужу, док је његов вечерашњи ривал Лион само ремизирао на домаћем терену са Зенитом и не може да буде претерано задовољан, баш као ни партијама у првенству где је тек на 11. месту. Ред Бул је други у Бундеслиги, али је доживео први пораз протеклог викенда. У оквиру другог сусрета ове групе, у Санкт Петерсбургу на Гаспром арену стиже Бенфика. Оба сусрета на програму су од 21.00.

Свакој серији дође крај па је тако и Лајпциг у суботу први пут поражен ове сезоне. Догодило се то у 6. колу Бундеслиге и то на домаћем терену, што се баш и није очекивало. У првих пет кола је учинак пулена Јулијана Нагелсмана био четири победе и реми са Бајерном, да би за викенд Бикови изгубили од Шалкеа. Било је 3:1 за госте из Гелзенкирхена и нема оправдања за тај пораз, јер је играо скоро најјачи састав и није било одмарања играча. Сада ће сигурно бити измена, јер Лајпциг жели успех у Лиги шампиона, а већ је направио добру основу победом у Лисабону на отварању. Нагелсман ће сада моћи да рачуна на Конатеа, Клостермана, Лајмера и Нкункуа, док су ван строја Волф, Адамс и Кампл.

Лион је у прва два кола француског шампионата остварио победе при чему су Силвињови изабраници постигли девет голова, а нису примили ниједан. Чинило се тада да би ово могла да буде једна незаборавна сезона за Лавове. Сада све изгледа потпуно другачије и након та два тријумфа, Лион више није победио никога. Одиграли су момци са Групама арене шест првенствених мечева и уписали три ремија и три пораза. Ни Лигу шампиона нису почели добро, с обзиром на то да су са Зенитом ремизирали на свом стадиону 1:1. Тешко је рећи да ли имају решење за излазак из кризе, али су у суботу опет одиграли врло лоше и изгубили од Нанта, опет код куће, са 1:0.

Занимљив двобој очекује се и у Русији. Зенит дочекује увек неугодну Бенфику, која је у стању да свакоме помрси рачуне. Гости имају проблема с повредама, па им је тако у овом тренутку ван састава чак шест играча, а уз њих је под знаком питања и наступ 26-годишњег везњака Рафе Силве. Занимљиво, уназад седам сезона ове две екипе одиграле су укупно шест међусобних утакмица, што је веома респектабилно. Три пута славио је Зенит, три пута Бенфика, а последњи пут укрштали су копља у осмини финала Лиге шампиона у сезони 2015/16. Тада су Португалци стигли до две победе и пласирали се у четвртфинале.

Када је реч о тренутној форми, оба тима улазе у овај окршај у идентичном расположењу, будући да у последњих пет утакмица и једни и други имају три славља, реми и пораз. Ипак, треба нагласити како је у претходном колу руског првенства Зенит у гостима поражен од Локомотиве из Москве, а ако томе додамо још и чињеницу да у данашњем сусрету стратег Сергеј Семак можда неће моћи да рачуна на услуге несуђеног играча Роме Малкома, шансе гостију мало расту.

Лион је много добра и опасна екипа, а квота на његову победу на Ред Бул Арени је чак 5,60 у кладионици Моззарт, мада бисмо ми топло препоручили игру ГГ3+, што вреди 1,70, а можда и ГГ4+, на шта је квота 2,40. Вреди покушати...
Среда

ГРУПА Е

18.55: Генк - Наполи 
21.00: Ливерпул - Салцбург 


ГРУПА Ф

18.55: Славија Праг - Дортмунд 
21.00: Барселона - Интер 


ГРУПА Г

21.00: Зенит - Бенфика 
21.00: РБ Лајпциг - Лион 


ГРУПА Х

21.00: Валенсија - Ајакс 
21.00: Лил - Челси

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар