Пекинг: Лајовић поштено намучио Циципаса!

Лајовић испустио предност у дуелу са Циципасом! Српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у осмину финала турнира у Пекингу.  Грк успео да преокрене против Србина у првом колу турнира у Пекингу.

Тенис 01.10.2019 | 19:43
Пекинг: Лајовић поштено намучио Циципаса!
Он је изгубио од седмог играча света Стефаноса Циципаса из Грчке после три сета, 6:4, 3:6, 4:6.

Лајовић је добро почео меч, одузео је сервис противнику у деветом гему, а затим је после гема на свој сервис повео са 1:0.

Циципас је узвратио у другом сету, направио је брејк у другом гему и ту предност сачувао до краја.

Српски тенисер је повео са 2:0 у трећем сету, али је Циципас после тога освојио четири узастопна гема и преокренуо на 4:2, после чега је сачувао предност брејка и победио после два сата игре.

Трећи носилац Циципас ће у осмини финала играти против Грузијца Николоза Басилашвилија.

Други рекет Србије, Душан Лајовић придружио се колегама из Дејвис куп репрезентације, Миомиру Кецмановићу и Филипу Крајиновићу и тако употпунио трио пораза српских тенисера овог јутра. И док су њих двојица у два сета отишла из Токија, момак из Старе Пазове је пружио сјајан отпор једном од најбољих на свету, Стефаносу Циципасу на АТП 500 турниру у Пекингу (тврда подлога, наградни фонд 3.500.000 милиона долара) и да је било мало више среће и концентрације, Лајовић би славио, али је Грк ипак био бољи, резултатом 6:4, 3:6 и 6:4. 

Дуци је одмах показао зубе, припретивши Атињанину на самом старту меча, али није успео да конвертује брејк прилику. Ипак, у деветом гему Грку није било спаса пошто није освојио нити један поен на свој сервис, да би одмах потом Србин уз мало проблема закључио први сет у своју корист.

Нажалост, Лајовић није искористио тај моментум да дотуче великог аса, већ је допустио седмом играчу света да се одмах поврати те му је на старту другог сета препустио сервис гем. То је очигледно дало додатну снагу и наду Грку, који је одмах дошао до брејка. Али и изједначења у сетовима пошто се ситуација до краја те деонице меча у Пекингу није мењала.

Дуци је, по Стефаносовом сценарију из другог, започео закључни сет одмах одузевши сервис гем противнику, али је Грк одмах вратио егал, а онда и повео са 4:2, што је и дотукло српског представника. И поред тога што је победио, још једном се показало да Циципас има озбиљних проблема да игра са противницима који, као и он имају једноручни бекхенд. Занимљиво је да је ово Циципасу прва победа након пет везаних пораза.

У другој рунди турнира у кинеској престионици младом Атињанину следи одмеравање са изузетним тенисером из Грузије, Николозом Басилашвилијем, тренутно17. рекетом света коју је са 6:4 и 7:6 (3) био бољи од Аргентинца Гвида Пеје.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар