Токио: Сајонара Фићо и Миомире!

Након пораза у дублу са Ђоковићем, Крајиновић заустављен и на старту сингла у Токију.  Крах Крајиновића у Токију.  Српски тенисер Филип Крајиновић је елиминисан са турнира у Токију од Радуа Албота максималним резултатом.  Два сета, исти сценарио за пораз Кецмановића! Најталентованији српски тенисер заустављен на старту турнира у Токију.

Тенис 01.10.2019 | 14:01
Токио: Сајонара Фићо и Миомире!
Дуел првог кола је трајао 91 минут, а завршен је са 6:3, 7:5 за молдавског тенисера.

Крајиновић је добро стартовао меч, већ у првом гему је имао две брејк шансе, а успео је да искористи тек трећу, у трећем гему. Албот је у шестом поравнао резултат на 3:3, а у осмом је направио брејк чиме је себи дозволио луксуз да у деветом сервира за освајање првог сета. У другом делу меча је Молдавац одузео сервис противнику у трећем гему, али је Крајиновић успео да дође до егала у 10. Ипак, Крајиновић је шансу за повратак у меч изгубио пошто је дозволио супарнику да следећи гем заврши брејком без изгубљеног поена. У 12. гему Албот није имао тежак посао и окончао је дуел са 6:3, 7:5.

Два дана, два пораза и "сајонара Фићо". Филип Крајиновић је, тек што је почео АТП 500 турнирн у Токију (тврда подлога, наградни фонд 1,895 милиона долара), најстарије тениско такмичење на највећем континенту, већ испао.

Прво је јуче у дублу са Новаком Ђоковићем доживео пораз, да би јутрос све било брзо готово и у појединачној конкуренцији. Српском Дејвис куп репрезентативцу пресудио је Раду Албот и то у два сета., искусни Молдавац је био бољи резултатом 6:3 и 7:5 за сат и по игре. А пошто је прошле године у ово време наш ас играо у Пекингу и пробио се до чевтвртфинала, у понедељак би требало да остане без 90 АТП поена па можемо очекивати да падне испод 60. позиције на АТП листи.

Наредни противник Алботу је домаћи тенисер, Јасутака Учијама који се кроз квалификације пробио до другог кола, а у првом је са 6:2 и 6:2 изненадио Француза Беноу Пера.

Два сета, исти сценарио за пораз Кецмановића! Најталентованији српски тенисер заустављен на старту турнира у Токију. Шаповалов елиминисао Кецмановића. Српски тенисер Миомир Кецмановић није успео да се пласира у осмину финала турнира у Токију.

Он је изгубио од 32. тенисера света Канађанина Дениса Шаповалова после два сета, 6:4, 6:4.

Кецмановић, 51. тенисер света, изгубио је после сат и по времена. Шаповалов му је два пута одузео сервис, а он није успео да направи ниједан брејк.

Шаповалов ће у осмини финала играти против бољег из дуела трећег носиоца Белгијанца Давида Гофана и Шпанца Пабла Карења Бусте.

На турниру у Токију пласман у осмину финала раније данас изборио је Новак Ђоковић, док је Филип Крајиновић елиминисан у првом колу.

Трећи пораз у исто толико одмеравња Миомира Кецмановића са Денисом Шаповаловом. Још један дуел са вршњаком из Канаде Београђанин није успео да реши у своју корист. Шта више, није био ни близу тога пошто је момак рођен пре 20 година у Тел Авиву славио без већих проблема у првом колу престижног АТП турнира у Токију (тврда подлога, наградни фонд 1,895 милиона долара) са 2:0, по сетовима 6:4 и 6:4.

Канађанин руско-израелског порекла врло рано је приграбио предност у првом сету што му је било довољно за вођство. А готово потпуно исти сценарио се одиграо и у другом делу меча. Кецмановићу овај противник очигледно никако не лежи и морао би да смисли са својим тимом посебну тактику против Канађанина са којим му у наредним годинама, можда и деценијама следе многе важне битке. Ако се по јутру дан познаје, ово није добар сигнал.

Пошто је претходно заустављен и Филип Крајиновић, на турниру у Токију остао је само Новак Ђоковић који се данас једини пробио до другог кола од српских тенисера. Шаповалов, иначе тренутно 32. на АТП лествици ће се за продор у треће коло борити против победника одмеравања између Белгијанца Давида Гофана и Шпанца Пабла Карења Бусте.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар